Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kemény Dénes: Világbajnokságot könnyebb nyerni, mint olimpiát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya csalódott lenne, ha együttese érem nélkül térne haza a másfél hét múlva kezdődő római világbajnokságról. Kemény Dénes az InfoRádió Aréna című műsorában - amely szerda este hallható a rádióban - arról is beszélt, hogy a lebonyolítási rendszer miatt akár kevesebb nehéz meccs megnyerésével is az első helyen lehet végezni.

A magyar férfi vízilabda-válogatottban benne van a lehetőség, hogy mindenkit legyőzzön a római világbajnokságon, de mivel ez a csapat nem egyenlő az olimpiaival, így más eredmény is előfordulhat - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes. A háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány azzal már elégedett lenne, ha csapata bejutna az elődöntőbe, de csalódásként élné meg, ha nem éremmel térnének haza Rómából.

A szakvezető kiemelte: a vb az új lebonyolítási rend miatt könnyebb lehet, mint egy olimpia vagy egy Európa-bajnokság, hiszen elképzelhető, hogy csak 2-3 nehéz meccset kell nyerni a végső sikerhez.

Jó lenne letenni az alapjait egy olyan együttesnek, amely aranyesélyes lesz a 2012-es olimpián - hangsúlyozta Kemény Dénes.

A szövetségi kapitány elismerte: a vb jobban izgatja a londoni olimpiáig tartó négyéves ciklusban, mint más közbenső világverseny, mivel az eddigi 12 év alatt egy világbajnoki aranyat szerzett csapatával, Eb-n és olimpián pedig többször végeztek az első helyen. Más szempontból viszont a legkevésbé fontos a római viadal, mivel ez van legtávolabb a 2012-es ötkarikás játékoktól - tette hozzá.

A magyar férfi vízilabda-válogatott szakvezetőjével, Kemény Dénessel készült interjút szerda este 7 órától teljes terjedelmében meghallgathatják az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hanganyag: Farkas Dávid