Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Overdose tulajdonosa: A 24. órába érkeztünk

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Overdose-nak ismét költöznie kell, miután a nantes-i tréningtelepen a menedzsment kérése ellenére több munkát végeztettek vele, mint amennyit a rehabilitáció megkívánt volna. A magyar csodaló tulajdonosa elmondta: emiatt Overdose jobb első lábán ínsérülés keletkezett. Az is elképzelhető, hogy a magyar csodaló hazajön Alagra, és itt folytatja a rehabilitációt.

Sajnos a franciaországi rehabilitáció nem a várakozásoknak megfelelően alakult - mondta Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak. Overdose tulajdonosa kiemelte: az elvárásuk az volt, hogy a csodaló egyedül dolgozzon, de ott a csapatmunka a több évtizede megszokott, mindennaposnak számító tréningmódszer. Hozzátette: egyértelműen tisztázták azt is, hogy Overdose esetében csak rehabilitációról van szó, nem pedig a kondíciója feljavításáról, illetve versenyre való felkészítéséről, valamint azt is kikötötték, hogy a kovácsmester naponta tudja felügyelni a patanövekedés állapotát, ha pedig szükséges, akkor azonnal közbe tudjon lépni.

Mikóczy Zoltán elmondta: múlt héten ismét Franciaországba utazott, de a csodálatos körülmények ellenére a találkozás okozta öröm nem volt teljes. Overdose problémás patái a vártnak megfelelően növekednek, erősödnek, azokkal kapcsolatban a kovácsmesternek nem kellett beavatkoznia, azonban az itthon bevált, személyre szabott, a ló pillanatnyi állapotának megfelelően kialakított rehabilitációs módszert határozott kérésük ellenére sem folytatták - fejtette ki.

A tulajdonos hangsúlyozta: a franciák által alkalmazott "rehabilitáció" következtében - melyre Overdose szervezete a hosszú lábadozása miatti kényszerpihenő következtében még nem állt készen - mozgásszervi problémák léptek fel.

"Igazából a huszonnegyedik órába érkeztünk. Overdose számára immáron a leghatározottabban, személyesen jelöltük ki azt a mozgásmennyiséget és terápiát, amit a jelenlegi állapota megkíván. Bízunk benne, hogy Dózi sem mentálisan, sem fizikálisan nem szenvedett maradandó károsodást. Mindezek figyelembe vételével, a következő patkolást a helyszínen megvárva, azt követően döntünk majd a folytatásról" - közölte.

Mikóczy Zoltán kiemelte: hétfőn délelőtt ultrahangos vizsgálatot végeztek Overdose jobb első lábán, és a leleten egyértelműen látható egy kis fokú ínsérülés. Az ottani állatorvos Szmodits Zsolt doktorral egyeztetve újabb 8 napos pihenőt rendelt el Dózi számára - mondta a tulajdonos, aki hamarosan elutazik Chantilly-ba és az angliai Pulborough-ba, és dönt arról, hol folytatódjon a veretlen ló rehabilitációja.

A legvalószínűbb, hogy nem kísérleteznek tovább, és Overdose-t hazahozzák Alagra, de ebben az esetben ezt a versenyszezont teljesen ki kell hagynia - tette hozzá a tulajdonos az InfoRádiónak nyilatkozva.