eur:
395.44
usd:
372.32
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Elképesztő Ronaldománia: 80 ezren a bemutatáson

Telt ház, vagyis 80 ezer szurkoló előtt mutatták be hivatalosan Cristiano Ronaldót a Real Madrid stadionjában. A portugál sztár a 9-es mezben játszik ősztől.

A 24 éves aranylabdás sztár hétfő reggel érkezett a spanyol fővárosba, magángépe egy Madridhoz közeli, katonai repülőtéren landolt. Ronaldót ezután egy magánklinikára szállították, ahol sikeresen átesett az orvosi vizsgálaton.

Délután a portugál klasszis együtt ebédelt Jorge Valdano sportigazgatóval, és a királyi klub korábbi legendáival. Az ebéden részt vett Eusebio is, akit Ronaldo a példaképének tart.

Este hivatalosan is aláírta szerződését a Reallal a portugál labdarúgó. Ennek értelmében hat évig lesz a madridiak játékosa, és évente 13 millió eurót fog keresni.

A Santiago Bernabéu Stadionban este 9-kor kezdődött a hivatalos bemutatás, de az aréna már közel egy órával korábban megtelt. Ezzel újabb rekord fűződik Ronaldo nevéhez, hiszen 80 ezren még nem voltak egy futballista bemutatásán sem. A korábbi csúcsot az argentin Diego Maradona tartotta, akit 1984-ben 75 ezer szurkoló köszöntött Nápolyban.

Ronaldót méltatta Florentino Pérez klubelnök, majd negyed 10 körül megjelent a játékoskijáróban a portugál aranylabdás, akit óriási üdvrivalgás köszöntött. A 24 éves támadó a 9-ez mezben fog szerepelni a Realban.

A Manchester Unitedtől 94 millió euróért érkezett klasszis megismételte, gyerekkori álma válik valóra, hogy a Real Madridban szerepelhet, majd egy Hajrá Madrid kiáltással tüzelte a közönséget. Néhány kiválasztott autogramot is kapott a sztártól, dekázott párat, majd több tiszteletkört tett a stadionban Ronaldo.

A portugál aranylabdás mellett a Real Madrid játékosa lett a nyáron Kaká, Karim Benzema és Raúl Albiol. Négyükre több mint 200 millió eurót fizetett ki Florentino Pérez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×