eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kaká: Kiváltságosnak érzem magam - az első interjú

Kedden este mutatták be hivatalosan Kakát a Real Madridnál. A brazil aranylabdás, aki a 8-as mezben fog szerepelni új csapatában, első madridi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy felejthetetlen élmény számára, hogy a Bernabéu Stadionban 40-50 ezren voltak rá kíváncsiak. A Milantól érkező sztár elismerte, kikosarazta a Chelsea-t, mert álma volt, hogy a királyi gárdában szerepeljen. Hozzátette: elférnek majd egy csapatban Cristiano Ronaldóval. Az alábbiakban a Kakával készített interjú szerkesztett változatát olvashatják a realmadrid.com és a goal.com alapján.

Milyen érzés volt, hogy 40 ezren jöttek el a bemutatására?

Nagyon büszke voltam, mélyen megérintett, de érzem ennek a felelősségét is. Ez egy pozitív felelősség. Trófeákat akarok nyerni ezzel a klubbal. Fontos emberként fogadtak, és ez még jobban motivál.

Tapasztalt valaha ehhez a ceremóniához hasonlót?


Ronaldinho bemutatása a Milannál az egyetlen, ami hasonló volt. Sosem történt ilyen a futballban, ez történelmi a számomra is. Ez egy hihetetlen és felejthetetlen nap.



Miért döntött úgy, hogy elhagyja a Milant?

A Milan kinyitotta az ajtót előttem, megértettem a klub helyzetét a gazdasági válság miatt. A bajnokság végén a Milan édesapámon keresztül tudatta velem, hogy kaptak néhány ajánlatot, és hozzájárulnak, hogy tárgyaljak. Azt gondoltam, a távozásom a legjobb nekem és a klubnak is. Arra vágytam, hogy ha elhagyom a Milant, a Real Madridban szerepelhessek, és ez valóra vált.

Miért a Real Madridot választotta?


A Real elbűvölt minden téren. Sokat segítettek válogatott társaim, akik dicsérték a klubot.

Befolyásolta a döntést az a lehetőség, hogy Cristiano Ronaldóval szerepelhet egy csapatban?

Florentino Pérez ismertette a terveit, ez volt hatással a döntésemre. Ronaldo az egyik legjobb játékos, nagyszerűen teljesített a Manchester Unitedben. Nagy kiváltság egy ilyen csapatban játszani, szerencsésnek mondhatom maga, hogy kiváló labdarúgókkal szerepelhetek együtt.

Cristiano Ronaldo jelenléte enyhíti a nyomást?

Nem érzek nagy súlyt a vállamon, kiváltságosnak érzem magam. A Real Madridnak nagyszerű labdarúgói vannak.

A jó játékosok garanciát jelentenek a sikerre?

A tapasztalatom szerint a tehetség önmagában nem elég. Sok tehetséges játékossal találkoztam, akik nem értek el sikereket, míg a kevésbé tehetségesek igen.

Képes majd együtt szerepelni Cristiano Ronaldóval?

Nem lesz rivalizálás a pályán és azon kívül sem. Elférünk együtt a csapatban, tudunk majd együtt játszani. Mindketten tapasztaltak és bajnokok vagyunk.

Alfredo di Stefano mivel fogadta?

Érdekes dolgokat mondott nekem, a Bernabéu Stadiont a Maracanához hasonlította.

Harcban lehet a Real Madrid a Barcelonával?

Igen Florentino Perez elnök terve ezt célozza. A Barcelona megérdemelten szerzett három trófeát az előző idényben, de a Real Madrid fontos csapat lesz Európában és Spanyolországban is.

Beszélt már Manuel Pellegrini vezetőedzővel?


Még nem, de hamarosan találkozunk.

Mit mondott Carlo Ancelottinak, aki a Chelsea-hez akarta vinni?

Õszinte voltam vele. Megköszöntem, hogy együtt dolgozhattunk, és azt, hogy segített nekem, de kijelentette, a Real Madridnál akarom folytatni.

Mi a véleménye arról, hogy 67 millió euróért vette meg a Real?


Nem nekem kell megítélnem ezt.

Hogy látja a jövőjét a klubnál?

Hat éves szerződésem van, amit szeretnék kitölteni, sőt, még hosszabb ideig is maradnék.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×