Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Federer, Murray, Roddick és Haas is az elődöntőben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Roger Federer három játszmában győzött a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének első negyeddöntőjében. Ugyancsak továbblépett Haas, a hazaiak kedvence, Murray, valamint a közel négyórás csatában nyerő Roddick is.

A svájci játékos 6-3, 7-5, 7-6-ra győzte le a horvát Ivo Karlovicot. Federer a pályafutása során 23. alkalomal jutott Grand Slam-torna egyesének elődöntőjébe. A 2004-es wimbledoni versennyel kezdődően minden egyes GS-tornán legalább az elődöntőig jutott, sorozatban most huszonegyedik alkalommal.

Wimbledonban 2003 óta minden esztendőben legalább a döntőig menetelt, sőt azóta mindössze egy vereséget szenvedett - a tavalyi döntőben Rafa Nadaltól kapott ki. Nadal most nincs a mezőnyben.

A döntőért a német Tommy Haas-zal játszhat, aki, némi meglepetésre, négy szettben kiejtette a szerb Novak Djokovicsot (7-5, 7-6, 4-6, 6-3).

Csak némi meglepetésre, mert június közepén a két játékos már játszott egymással füvön, a németországi halléban, s Haas ott is nyert három játszmában. A német éljátékos a pályafutása során negyedszer jutott Grand Slam-torna elődöntőjébe, de a korábbi három színhelye Ausztrália volt.

A hazaiak nagy kedvence, Andy Murray egy szoros játszma után nagyon biztosan győzte le a spanyol Juan Carlos Ferrerót. Murray 7-5, 6-3, 6-2-re nyert, s ezzel pályafutása során először jutott a wimbledoni elődöntőbe. 

Brit játékos legutóbb 2002-ben jutott a wimbledoni elődöntőbe, akkor Tim Henman jutott el a legjobb négybe. Brit játékos legutóbb 1936-ban nyert, Fred Perry személyében.

A nap utolsó férfi egyes negyeddöntője óriási, ötjátszmás csatát hozott az ausztrál Lleyton Hewitt és az amerikai Andy Roddick között. Roddick nyerte a páratlan játszmákat, az elsőt, a harmadik és az ötödiket, így továbbjutott. (6-3, 6-7, 7-6, 4-6, 6-4)

Az óriási erővel adogató, 43 ászt ütő amerikai korábban kétszer is játszott már döntőt Wimbledonban, mindkétszer Roger Federertől kapott ki. A svájci "mumussal" ezúttal is csak a fináléban találkozhat. Szerencséjére, tehetjük hozzá, mert a svájci idén már háromszor legyőzte.

Ugyanakkor a mostani menetelés nagyon jó eredmény Roddicktól: Grand Slam tornán 2006 óta csak Ausztráliában tudott legalább az elődöntőig jutni. A következő ellenfelével, Andy Murrayvel találkozott már idén január 10-én, a katari torna döntőjében, ahol 6-4, 6-2-re kikapott.