Eto'o nemet mond a Manchester City csillagászati ajánlatára - hírek és pletykák

Infostart
2009. június 30. 18:59
A BL-győztes Barcelona két évvel meghosszabbítaná Samuel Eto'o jövő nyáron lejáró szerződését. A Chelsea hamarosan megszerezheti Jurij Zsirkovot, míg a Manchester Unitedhez a héten aláírhat Antonio Valencia. Az Inforadio.hu rendszeresen beszámol a legfrissebb átigazolásokról és pletykákról, így elsőként tudhatja meg, kedvenc csapata kikkel erősítene.

Idén nyáron minden átigazolási körkép élére a Real Madrid kívánkozik. Florentino Pérez június eleji kinevezését követően gyakorlatilag egy héten belül lezárult a brazil Kaká ügye, majd hamarosan Cristiano Ronaldo leigazolása is biztossá vált. A múlt héten a Real Madrid bejelentette a Raúl Albiollal való megállapodást. A vételárról ugyan hivatalos információk nem szivárogtak ki, az AS 15 millió euróról és öt évre szóló szerződésről adott hírt. A 23 éves védő a Valenciából teszi át székhelyét Madridba.

Persze a királyi klub nem áll le. A The Times és az AS értesülései szerint a liverpooli Arbeloa és ügynöke már egyeztetnek az átigazolásról. A játékos nagy valószínűség szerint még ezen a héten aláír a Real Madridhoz, az ára pedig 5 millió font (5,9 millió euró) körül lesz.

És még mindig nincs vége a madridi átigazolási híreknek: David Villa, Zlatan Ibrahimovic, Karim Benzema neve mellett az elmúlt hetekben talán Franck Ribéry állítólagos érkezése volt olvasható a leggyakrabban az újságok hasábjain mint a Real Madrid egyik kiszemeltje. A francia támadó azonban olyan együttesek érdeklődését is kivívta, mint a Barcelona vagy épp a Chelsea. A játékost alkalmazó Bayern München természetesen mindent megtesz a futballista megtartásáért; Karl-Heinz Rumenigge egyenesen azt mondta: "Ribery pótolhatatlan, a Madrid pedig ismeri álláspontunkat: a játékos nem eladó". Ribéry - elsősorban Zinedine Zidane unszolására - azonban szívesen költözne Spanyolországba, ezt szem előtt tartva pedig állítólag már győzködi a bajor klub vezetőségét: fogadják el a Madrid 55 millió eurót tartalmazó ajánlatát.

Mivel a spanyol válogatott ékköve, David Villa megszerzésére egyre kevesebb sansza van Péreznek, a Madrid érdeklődése a Lyon francia támadója, Karim Benzema felé fordult. (Villaért mind a Mancester United, mind a Barcelona jócskán nagyobb ajánlatott tett, mint a madridi 50 millió euró.) A francia csatárért a Real tett ajánlott, de Lyon kommunikációs igazgatója, Oliver Blanc szerint "32 millió euró nem túl reális ár Karimért". A játékos aláírásáért a Manchester United és az Arsenal is versenyez.

Eto'o marad Barcelonában

A BL-győztes Barcelona két évvel meghosszabbítaná Samuel Eto'o jövő nyáron lejáró szerződését. A klub a futballistának ugyanolyan anyagi feltételeket kínál, mint amilyenek mellett a jelenlegi kontraktusa fut.

A csatár ügynöke elismerte, hétfőn este megkapták az ajánlatot, azok után, hogy egy hónappal ezelőtt még azt mondták, nem számítanak Eto'óra a katalánoknál.

"Örömmel maradnak, ha a klub ezt akarja, tanulmányozni fogjuk az ajánlatot, de ha nincs rá szükség, mindent megteszünk, hogy találjunk Samuelnek egy új klubot" - közölte Josep Maria Mesalles. Megerősítette, hogy a Manchester City megkereste a Barcelonát a csatár ügyében, és ha a gránátvörös-kékek végül eladják, akkor Eto'o szívesen megy az angol egyesülethez. Korábbi lapinformációk szerint a City heti 250 ezer fontos fizetést is megadna a kameruni sztárnak.Olaszországban a bajnok Internél az a legnagyobb hír, hogy úgy tűnik, sikerül megtartaniuk Zlatan Ibrahimovicot. A svéd válogatott csatár sokáig kacérkodott a spanyol óriásklubokkal, végül mégis Milánóban marad.

Kevésbé jó hír a kék-fekete szurkolóknak, hogy a Konföderációs Kupán (is) remeklő brazil Maicón akár el is hagyhatja az Intert. A jobbhátvéd pár hete még azt mondta, hogy "az Inter három éve közömbösen viselkedik velem, persze lehet, hogy azért, mert az Ibra miatti aggódásuk miatt nem jut idő másokkal is foglalkozni. Neki jut mindig új szerződés és speciális prémiumok, másoknak nem..."

Úgy tűnik, Massimo Moratti elnök megunta a panaszáradatot, hiszen a napokban az Inter ajánlatot készül tenni Aly Cissokhóért, miután a városi rivális Milan nem tudta leigazolni a francia játékost a Portótól. A 21 éves védőért a Milan 15 millió eurót fizetett volna, ám az egyik kötelező orvosi vizsgálaton egy fogproblémát fedeztek fel, ami miatt ezt az összeget csökkenteni akarták. A Milan mindennel próbálkozott, de még az egyéves kölcsönvételt is visszautasította a Porto, és most az Inter hajlandó közbelépni.

Massimo Moratti kijelentette, hogy megfelelő ajánlat esetén Maicon aláírhat a Chelsea-be vagy akár a Real Madridhoz, épp ezért vették fel a kapcsolatot a Portóval. José Mourinho vezetőedző Cissokhót szánná a bal oldalra, míg Davide Santon eredeti helyén, a jobb oldalon foglalna helyet. Közben Maicón ügynöke ugyanakkor arról biztosította a szurkolókat, hogy a brazil hátvéd marad az Internél.

Ezzel egy időben a klub bejelentette, hogy a Diego Milito-transzfer lezárult, az argentin csatár 4 éves szerződést kapott. Az Inter játékosa már a szintén a Genoától érkező Thiago Motta, a Chelsea-től hazatérő portugál Quaresma és a Twente 20 éves osztrák csatára, Marko Arnautovic.

Az Inter a héten a közös tulajdonú játékosainak ügyeit intézte. A megállapodások nyomán Milánóba kerül a támadó, Gianluca Litteri és a középpályás Daniele Pedrelli a Trevisótól, illetve egy másik csatár, Riccardo Meggiorini a Cittadellától.

Trezeguet sorsa még bizonytalan

A Juventusnál még mindig nincs döntés David Trezeguet sorsáról. Elképzelhető, hogy az olasz klub a Lyonnak ajánlja fel a válogatott Fabio Grossóért cserébe. Szintén kérdéses, hogy hol folytatja a portugál Tiago Mendes. A játékost az Olympique Marseille szeretné leigazolni, de a fizetési feltételekben még nem tudtak megállapodni a felek. A Tuttomercatoweb szerint a Sampdoria, a Roma és a Fiorentina is vinné a 28 éves Marco Marchionnit. A fővárosiak vezetőedzője a minden bizonnyal távozó világbajnok, Simone Perrotta helyére szeretné elhozni a középpályást Torinóból. A szaklapok szerint azonban a játékos Firenzében köt ki, hiszen a Juve régóta szeretné megerősíteni bal oldali védekezését Manuel Pasqual leigazolásával.

A Juventus átigazolási álmai közt az udinei D'Agostino, a brazil Felipe Melo, a livepooli Dossena és két madridi, Diarra és Gago szerepel.

Csatárra várnak a Milannál


A Milan továbbra is centert keres. Úgy tűnik, a piros-feketék nemcsak a világ talán legjobb formában lévő játékosát vesztették el a nyáron (a Real Madridhoz távozó Kaká lett a Konföderációs Kupa legjobbja), de lemaradtak elsőszámú kiszemeltjükről, a bosnyák Edin Dzekóról is, akit a Wolfsburg 30 millió euróért sem engedett el. A Milan vezetői most új célpont után néztek. Az egyik terv szerint Klaas-Jan Huntelaart, a Real Madrid holland csatárát próbálják átcsábítani Milánóba. Amennyiben ez az elképzelés nem válna be, akkor a Milannak van egy "B-terve" is, azaz a Luis Fabiano, Emmanuel Adebayor kettős valamelyikére készülnek ajánlatot tenni. A 25 éves togói 25 millió euróba kerülne, míg a 29 éves brazil 30 milliós nagyságrend lenne.

A Milan egyébként hatalmas fiatalításba kezdett: 2 tizenéves, korosztályos olasz válogatott játékost, Berettát és Zigonit is a leigazolták. Szintén visszatér a klubhoz Di Gennaro és Abate is. A világ legeredményesebb futballklubjának vezetői, úgy tűnik, idén a sztárigazolások helyett a jövő értékeit "gyűjtik a csapathoz".

A Serie A 4. helyezettje, a Fiorentina egy Milan-csatárral,. Marco Borriellóval erősítene. A firenzei csapat először csak kölcsönvenné, majd pedig ha sikeres lesz, végleg megvásárolná az olasz válogatott támadót. Közben a Milan is kinézett magának egy játékost Firenzében. Alessandro Nesta és Kakha Kaladze sérülései miatt az új edző, Leonardo nem mer nekivágni a szezonnak védő-igazolás nélkül. A megoldás a olasz válogatott játékosa, Alessandro Gamberini lehet. Amennyiben az üzlet meghiúsul, a Milan a brazil válogatott védőjét, Mirandát hozná el a Sao Paulóból. A 24 éves védő ára 15 millió euró körül van.Miközben a Bayern München Ribéryt győzködi a maradásról, alaposan bevásárolt a következő idényre. Louis van Gaal vezetőedző a Hamburgtól érkező Ivica Oliccsal, a szintén horvát Daniel Pranjiccsal, az ukrán Anatolij Timoscsukkal, a német válogatott Mario Gomezzel és a holland Edson Braafheiddel erősítette meg csapatát.

Angliában napokon belül bejelentheti első nyári igazolását a Manchester United és a Chelsea is. A bajnoki címvédő közel áll a megállapodáshoz Antonio Valenciával, a Wigan szélsőjével, aki Cristiano Ronaldót pótolhatná.

A londoni egyesület vezetői Moszkvában tárgyalnak a CSZKA orosz válogatott szélsője, Jurij Zsirkov megvételéről. A 25 éves játékos 18 millió fontért kerülhet Carlo Ancelotti csapatához. Július első napján a Chelsea lecsaphat két lejárt szerződésű labdarúgóra is: Ross Turnbull, a kiesett Middlesbrough kapusa, és Daniel Sturridge, a Manchester City támadója is a klubhoz kerülhet.