A Manchester City belehúz: csillagászati ajánlat Eto'óért

Infostart
2009. június 28. 13:21
A Barcelona elnöke, Joan Laporta elismerte, hogy a Manchester City óriási ajánlatot tett Samuel Eto'óért. Ha létrejön az üzlet, a kameruni csatár lehet a legjobban fizetett futballista.

Csillagászati összeget ajánl a Manchester City a BL-győztes Barcelona 28 éves kameruni csatárának - közölte egy rádióinterjúban a katalánok elnöke. Joan Laporta szerint az üzlettel Samuel Eto'o lenne a legjobban fizetett labdarúgó, többet keresne, mint Cristiano Ronaldo a Real Madridnál.

"Maradni akar, de nehéz egy ilyen ajánlatot visszautasítani. Ha elfogadja ezt a csillagászati ajánlatot, akkor valakit kell igazolnunk helyette" - szögezte le az elnök. A Barcelona közel áll a brazil Keirrison megszerzéséhez, valamint nem tettek le David Villa szerződtetéséről sem.

Laporta pontos összeget nem említett, de brit lapértesülések szerint a klub 25 millió fontot, a kameruni csatár pedig heti 180 ezer fontot és további bónuszokat kaphat. A News of the World azt írta, a kameruni támadó napokon belül Manchesterbe utazik, hogy véglegesítse a megállapodást.

A Manchester City Eto'óval tehetné teljessé nyári nagybevásárlását. A dúsgazdag arab tulajdonos kezében lévő egyesület már megszerezte Gareth Barryt és Roque Santa Cruzt, és közel áll Carlos Tévez leigazolásához is.