A svéd Kalmar vár a Debrecenre a BL-ben

InfoRádió / MTI
2009. június 22. 14:23
A svéd Kalmar FF lesz a magyar bajnok Debrecen ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

Az európai szövetség (UEFA) hétfői sorsolása alapján a DVSC hazai pályán játssza a párharc első mérkőzését július 14-én vagy 15-én, a visszavágóra pedig Svédországban kerül sor egy héttel később.

"Ha abból indulok ki, hogy két esztendeje az Elfsborg ellen ki-ki meccset vívtunk, és csak a szerencse döntött az északiak javára, akkor a svéd és a magyar bajnok nagyjából egyforma játékerőt képvisel - nyilatkozta Herczeg András, a DVSC vezetőedzője. - Véleményem szerint most is két szoros mérkőzés vár ránk. Az Elfsborg ellen végigtámadtuk a hazai meccset, egy kontrából született góllal mégis kikaptunk, idegenben szabályos góltól fosztott meg bennünket a bíró, ráadásul kapufát is rúgtunk. Nagyon remélem, hogy Fortuna most visszaadja azt, amit akkor elvett tőlünk. A Kalmarról egyelőre csak annyit tudok, hogy svéd bajnok, de természetesen kellően feltérképezzük majd."

A Balti-tenger partján fekvő városka klubját 1910-ben alapították, azóta három kupadiadal mellett a Kalmar legnagyobb sikere a tavalyi bajnoki cím volt. A négy brazil légióssal felálló csapat jelenleg - 12 forduló után - a hetedik helyen áll a hazai pontvadászatban. Az európai kupaporondon találkozott már magyar csapattal a Kalmar, mely a KEK 1978-79-es idényében a Ferencvárossal szemben alulmaradt.