Kiket ér még el a Real Madrid-cunami? - Átigazolási pletykák

Infostart
2009. június 18. 19:00
A Barcelona a Liverpoolból erősítene, a Manchester United pedig egyik fő riválisa kulcsemberével pótolná Cristiano Ronaldót. A Real Madrid továbbra is David Villát és Franck Ribéryt kívánja megszerezni, de egyik futballista ügyében sem történt előrelépés. Az Inforadio.hu rendszeresen beszámol a legfrissebb átigazolásokról és pletykákról, így elsőként tudhatja meg, kedvenc csapata kikkel erősítene.
David Villa

már eldöntötte, hol kívánja folytatni pályafutását - ezt maga a spanyol csatár jelentette be a Konföderációs-kupán. A Valencia támadója nem említett konkrét csapatot, de a spanyol sajtó úgy tudja, az Eb-gólkirály a Real Madridhoz igazolna.

"Meghoztam a döntést, az ügynököm ismeri a vágyaimat, és ezek megvalósításán dolgozik, szóval nyugodt vagyok" - közölte a támadó, hozzátéve, nem rajta múlik, hogy létrejön-e a klubváltás.

A Real Madrid másik kiszemeltje, Franck Ribéry, de a francia játékost a Bayern München nem kívánja eladni, ezt közleményben is megerősítették. Ennek ellentmond, hogy Zinedine Zidane, a királyi gárda elnöki tanácsadója szerint jól haladnak a tárgyalások a középpályás ügyében. Lapinformációk szerint a bajorok visszautasították a Real 55 millió eurós ajánlatát.

Az érkezők mellett számos játékos, köztük valamennyi holland légiós elhagyhatja a madridiakat. Az olasz lapok arról írnak, a Kaká-üzlet egyik pontja szerint a Milannak elővásárlási joga van a Real által átadólistára tett futballistákra. Leonardo, a piros-feketék új edzője Wesley Sneijdert, Arjen Robbent és Rafael van der Vaartot látná szívesen csapatában.

Egyelőre nem lesz a Milan játékosa Aly Cissokho. A francia védő nem felelt meg az orvosi vizsgálaton, ezek után a milánóiak módosítani kívántak a megállapodáson, de ebbe a Porto nem ment bele.

Jövő hét közepére dőlhet el Carlos Tévez sorsa: a Manchester United vezetői azt várják, hogy az argentin csatár döntse el, marad-e a csapatnál, mikorra Sir Alex Ferguson menedzser visszaérkezik nyaralásáról. A támadót a Chelsea, a Liverpool és a Manchester City is csábítja.

Ha Tévez távozik, az angol bajnok Mirko Vucsiniccsel, a Románál átadólistára tett montenegrói támadóval és Robin van Persie-vel, a rivális Arsenal játékosával erősítene. Előbbiért 15, utóbbiért 20 millió fontot hajlandóak fizetni a Vörös ördögök. A holland szélsőnek jövőre jár le a szerződése az Ágyúsoknál, és többször kijelentette, trófeákat akar nyerni - márpedig az Arsenallal ez négy éve sikerült neki utoljára.

A Manchester Unitednél nem mondtak le Karim Benzema megszerzéséről sem. A Lyon elnöke még egy évig megtartaná a francia csatárt, de elismerte azt is, egy jó ajánlat esetén képtelenek lennének megakadályozni az üzletet.

"A Real Madridnak nevezett cunami reakciókat vált ki a Chelsea-ből, a Unitedből és a Manchester Cityből is" - mondta Jean-Michel Aulas arra utalva, hogy a többi sztárcsapat sem kíván lemaradni az alaposan bevásároló királyi gárda mögött.

Két liverpooli kulcsemberre is kivetette hálóját a Barcelona: Javier Mascherano ügynöke már tárgyalt is a BL-győztes katalán együttes vezetőivel, míg Pepe Reina a túlzott fizetési igényeket támasztó Victor Valdest válthatja. Az argentin középpályás klubváltását az is ösztönözheti, hogy várandós felesége nem érzi jól magát a kikötővárosban. A Liverpool 45 millió fontos ajánlatot vár, de készek bevonni az üzletbe Yaya Tourét is.

A Liverpool várhatóan rövid időn, akár egy napon belül pontot tehet Glen Johnson ügyének végére: a válogatott védő 17,5 millió fontért érkezhez a Portsmouth-tól. A klubváltást valószínűsíti, hogy a Vörösök internetes oldalán már lehet rendelni a védő nevével ellátott mezeket.

A Chelsea által csábított Sergio Agüero heti 200 ezer fontos fizetést követel, így emiatt hiúsulhat meg az átigazolás a The Sun szerint. Azt több forrás is megerősítette, hogy a londoni klub portugál védőjéért, José Bosingwáért a Bayern München tett ajánlatot.

Egy másik londoni klub, az Arsenal pénteken véglegesítheti a belga Thomas Vermaelen leigazolását; a védőért 10 millió fontot kér az Ajax. Közben az Ágyúsok egy másik labdarúgója, Emmanuel Eboué az olasz bajnokság felé kacsintgat, ügynöke a Milant és a Juventust biztatja ajánlattételre.

A torinóiak több hátvédre is pályáznak: Andrea Dossena a Liverpoolt hajlandó elhagyni egy szezon után a zebramezesek kedvéért, míg Fabio Grosso szintén kész visszatérni hazájába, ügyében Marcello Lippi szövetségi kapitány jár közben.