Nadal már intenzíven edz Wimbledonra

Infostart
2009. június 17. 15:35
Minden bizonnyal indul a jövő hétfőn kezdődő angol nyílt teniszbajnokságon a címvédő Rafael Nadal. A spanyol világelső térdsérülése után már ismét edz, a wimbledoni torna előtt pedig két bemutatómeccset is játszik Londonban.

Háromórás, intenzív edzésen vett részt kedden Rafael Nadal, így várhatóan sérüléséből felépülve elindul Wimbledonban. A spanyol világelső térdsérülés miatt hagyta ki a Queen's Clubban rendezett tornát a múlt héten, de már rögzítőkötés nélkül tudott tréningezni.

"Jól éreztem magam. Nem volt tökéletes, de rendben ment minden" - mondta az edzés után a 23 éves klasszis. Nadal a wimbledoni rajt előtt még bemutatómeccseken vesz részt Londonban.

Az ötszörös wimbledoni bajnok Björn Borg szerint Nadal nem fogja megvédeni címét a füvespályás Grand Slam-tornán, egyrészt sérülése, másrészt a Roland Garroson elszenvedett kudarc okozta megtépázott magabiztossága miatt. A svéd teniszlegenda a fő esélyesnek Roger Federert és a hazai közönség előtt szereplő Andy Murray-t tartja.

Wimbledonban címvédőként és világelsőként Rafael Nadalt emelték ki az első helyen. A spanyol mögött a Roland Garroson diadalmaskodott, Wimbldeonban ötszörös nyertes Roger Federer a második, Andy Murray pedig a harmadik kiemelt.

A nőknél az orosz Dinara Szafinát rangsorolták az első helyre, Szávay Ágnest pedig a 30. helyen emelték ki.