Ascotban sajnálták, hogy Overdose otthon maradt

Infostart
2009. június 17. 12:47
Bizonyára még soha nem volt ennyi magyar a Royal Ascoton, persze elsősorban Overdose jövendő nagy ellenfeleire voltak kíváncsiak, és azzal a nyugalommal távozhattak, hogy egy egészséges Dózi biztosan döntőben lett volna. S aminek még jobban örültek, rendkívül sokan hiányolták a híres magyar lovat, a lapokban és a tribünökön is.

Három fantasztikus Group I-es versennyel kezdődött az ötnapos ascoti királyi derbi, amely a királyi hintók bevonulásával nyitott; egyedül Anna hercegnő jött gyalog, mivel ő kitűnő military-lovas volt, s talán nem szeret bohóckodni. A jártató körül óriási volt a tömeg, amíg Erzsébet királynő, Fülöp herceg, Károly trónörökös és felesége, Kamilla el nem tűnt a páholyában, utána viszont a zsakettek és kalapok fele már nem volt kíváncsi Gladiatorusra, a világ jelenlegi első számú lovára, aki idén háromszor is győzött Dubaiban.

A tavalyi évet viszont teljesen kihagyta. Gladiatorus mögött csak nyolcadik volt a kétmillió dolláros sivatagi versenyben Paco Boy, aki tavaly októberben, Overdose rossz napján Soumillonnal a hátán győzött az 1400 méteres párizsi Prix de la Foret-ben. Most viszont húsz hosszat vert az olaszok kiválóságára. Az arab túlsúlyról csak egyetlen adat: a kilencfős mezőnyből ötnek olajsejk volt a tulajdonosa.

Kedden a Racing Post a William Hill fogadóiroda munkatársát arról kérdezte, hogy a hároméves angol Amour Propre állja-e a tengerentúliak kihívását, mire ő a következőt válaszolta: "Amour Propre már most is topon van, a határ azonban a csillagos ég. Ráadásul a nemzetközi kihívók nem olyan erősek, Takeover Target ugyanis csak a Golden Jubileeben indul szombaton, Overdose pedig otthon fekszik az ágyban." A szerdai lapok közül másban sem volt szó olyan lóról, aki itt ma nem indult, ennyit Dózi valódi világhíréről.