A pudingkirály csábítja el Matthäust a Fehérvártól?

InfoRádió / MTI
2009. június 16. 15:06
Lothar Matthäust, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát a Bundesligából kiesett Arminia Bielefeld szeretné megnyerni vezetőedzőnek, miközben a Fehérvár már szóbeli megállapodást kötött vele.

A székesfehérvári klub a múlt héten jelentette be, hogy megszületett a szóbeli megállapodás a 48 éves német szakemberrel, de a Bild című német napilap keddi információi szerint a következő szezonban a másodosztályban szereplő Bielefeld is szerződést ajánl Matthäusnak.

A német csapatnak új támogatója lehet, amely nem sajnálna egy nagyobb összeget áldozni a tréner megszerzésére. Matthäus fizetését többek között olyan ismert üzletemberek vállalták magukra, mint a divatcézár Garry Weber, vagy a hazánkban a pudingporáról ismert cég feje, a Bild által csak pudingkirálynak nevezett Dr. August Oetker.

A jelenleg Dubajban nyaraló szakvezető nem árult el konkrétumokat a jövőjével kapcsolatban, ugyanakkor azt mondta a Bildnek, a fizetéséről nincs még döntés, azonban jobbnak tartaná, ha a Bielefeld a csapatba fektetné a pénzt a sportszakmai célok elérése érdekében.

Tavaly télen már szóba került a Bielefeldnél Matthäus leigazolása, akkor azonban a vezetőség Michael Frontzeck megtartása mellett döntött.

"Nem tudunk újat mondani az ügyben. Péntekre várjuk Magyarországra, s remélhetőleg akkor a szóbeli megállapodásunknak megfelelően a szerződést is aláírjuk" - mondta Berzi Sándor, a fehérváriak ügyvezetője.