Már biztosra veszik az Ibrahimovic-Eto'o cserét

Infostart
2009. június 10. 18:19
A Barcelona sem akar lemaradni nagy riválisa, a Real Madrid mögött a nyári átigazolási piacon. A BL-győztes katalán együttes az Inter svéd sztárját, Zlatan Ibrahimovicot akarja megszerezni, cserébe pedig Samuel Eto'ót adná. Az Inter elnöke nem zárta ki a futballista távozását.

Mindenben megegyezett egymással az Inter és a Barcelona arról, hogy elcserélik Samuel Eto'ót Zlatan Ibrahimovicra - írta szerdai számában az El Mundo Deportivo. A barcelonai lap szerint a BL-győztes együttes a kameruni csatár mellett 10 millió eurót fizet a svéd támadóért. A két klubelnök már múlt héten találkozott, de a hírek szerint Massimo Moratti, az Inter első embere akkor még nagyobb igénnyel, 40 millió euróval állt elő.

A lap azt írta: az üzlet létrejötte immár csak Samuel Eto'ón múlik, ugyanis a kameruni labdarúgó összesen 65 millió eurós fizetést és aláírási pénzt kér.

A cserét annyira biztosra veszik Olaszországban is, hogy a fogadóirodáknál már nem is lehet pénzt tenni rá. Olaszországi médiainformációk szerint Ibrahimovic távozásához José Mourinho vezetőedző is hozzájárult, de Samuel Eto'o helyett a Chelsea csatárát, Didier Drogbát látná szívesen a kék-feketéknél.

Az Inter elnöke szerdán délután nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy eladják a svéd csatárt. Massimo Moratti szerint a gazdasági válság az Intert is arra kényszeríti, hogy néhány futballistát elengedjen, de a helyzet nem sürgető.

A két labdarúgó idén csapata legjobbja volt: Ibrahimovic olasz gólkirály és bajnok lett, míg Eto'o spanyol bajnoki címhez és BL-győzelemhez segítette a Barcelonát.