Manchesterbe kerülhet a Barcelona sztárja

Infostart
2009. június 4. 11:40
Ahogy az várható volt, a Manchester City az egyik legaktívabb csapat a nyári átigazolási szezonban. A dúsgazdag arab tulajdonos kezében lévő klub már megszerezte Gareth Barryt, az Aston Villa angol válogatott középpályását, most pedig a BL-győztes Barcelona támadójára, Samuel Eto'óra csapna le.

A 28 éves kameruni csatár hiába lőtt idén 30 gólt a bajnokságban és talált be a Manchester United elleni fináléban is, nem zárható ki, hogy elhagyja a katalán együttest. Joan Laporta klubelnök azt mondta, hogy a labdarúgó sorsa az átigazolási piactól függ, vagyis ha jó ajánlatot kapnak érte, és megfelelő utódot találnak, akkor távozhat.

A RAC1 katalán rádióállomás kedden azt közölte, hogy Pep Guardiola vezetőedző nem számít a kameruni csatárra a következő idényben, és szívesen látná gránátvörös-kék mezben Zlatan Ibrahimovicot, az Inter játékosát.

A Manchester City ajánlata kapóra jöhet a barcelonaiaknak: a brit klub 20 millió fontért vásárolná meg Eto'ót.

Mark Hughes menedzser másik kiszemeltje Carlos Tévez, a Manchester United argentin csatára, akinek nyáron lejár kölcsönszerződése a bajnokcsapatnál. A támadó korábban azt mondta, biztosan elhagyja a Unitedet a nyáron, de az angol bajnokságban kívánja folytatni.