Nem úszik el Overdose!

Infostart
2009. május 22. 09:05
Mégsem víz alatti rehabilitációval hozzák újra formába Overdose-t, mert az áztatás káros lenne a csodaló patairha-gyulladásból gyógyuló lábainak - mondta az Inforadio.hu érdeklődésére a ló tulajdonosa.

Egész Magyarország aggódik Overdose gyógyulásáért, és külföldről is nagy figyelem irányul a magyar csodalóra. Mikóczy Zoltán zaklatott napjait jól jellemzi, hogy miközben ideje jelentős részét állatorvosokkal való konzultációkkal tölti, csütörtök este ráadásul egyszerre két telefonon is beszélni kényszerült: az egyiken szlovákul kommunikált egy újságíróval, a másikon az InfoRádió munkatársának kérdéseire válaszolt.

Csütörtökön egy televíziós stáb is felkereste Alagon a ló tulajdonosát és Overdose állatorvosát. Szerencsére a ló mellső lábai már gyógyulnak, és hamarosan kezdődhet a rehabilitáció és a felkészítés. Ugyanakkor Overdose júniusi futamait is le kellett mondani.

A televíziós interjúban Mikóczy Zoltán elmondta: soha nem nyilatkozta lovának betegségével kapcsolatban, hogy annak is megvan az esélye, hogy befejeződik Overdose pályafutása. A PannoniaOverdose.hu oldalon megjelent interjúban ("Overdose papucsokat kapott...") Mikóczy Zoltán csupán arról beszélt, hogy a patacsont esetleges elmozdulása "a ló pályafutásának a végét is jelenthette volna."

A megfelelő rehabilitációs módszer kiválasztása nem könnyű feladat. A PannoniaOverdose.hu korábban arról tudósított ("Mikóczy hangja remegett az örömtől, Overdose hamarosan úszhat"): "kéthetes rehabilitáció következik, víz alatt történő edzéssel, hogy Overdose mielőbb visszanyerhesse régi formáját. A víz ellenáramoltatásával mindenféle sérülési veszély nélkül dolgoznak a lovak, s az úszás tökéletesen átmozgatja az izmaikat."

A legújabb fejleményekről tájékoztatva Mikóczy Zoltán az Inforadio.hu érdeklődésére elmondta: mégsem ajánlatos a víz alatti rehabilitáció, mert a víz a pata felpuhulását okozhatja.

Jelen pillanatban fogalmunk sincs, melyik versenyben tér majd vissza Overdose, hiszen a cél a mielőbbi teljes gyógyulás, mindent ennek rendelünk alá - nyilatkozta korábban a ló tulajdonosa.