Perrel fenyegetik Ronaldóékat, ha ellazsálják utolsó meccsüket

Infostart
2009. május 21. 05:21
Több, a kiesés ellen küzdő csapat is perrel fenyegeti a Manchester Unitedet, ha a már biztosan bajnok csapat tartalékosan áll ki a Hull ellen az utolsó fordulóban vasárnap.

Várhatóan pihenteti legjobbjait a Hull elleni bajnokin Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere. Az együttes már az előző fordulóban megszerezte a bajnoki címet a Premier League-ben, és az utolsó forduló után három nappal a Bajnokok Ligája döntőjében lesznek érdekeltek a Vörös ördögök.

Ha egy tartalékos manchesteri csapat utazik a Hull otthonába, az jelentősen növeli a Halmosi Pétert is foglalkoztató, a kiesés ellen küzdő együttes esélyeit.

Az utolsó forduló előtt még négy csapatot fenyeget az élvonalbeli búcsú veszélye: a Sunderlandet (36 pont), a Hullt (35), a Newcastle-t (34) és a Middlesbrough-t (32), a West Bromwich Albion már biztosan kiesett. Vagyis ha a Hull győz, azzal biztosan jövőre is tagja lesz élvonalnak, egy döntetlennel viszont még búcsúzhat. A tét nem kicsi, egy PL-es csapat legalább 30 millió fonttal több bevételre számíthat, mint egy másodosztályú.

A Newcastle, a Sunderland és a Middlesbrough vezetői már egyeztettek egymással arról, hogy kártérítést követelnek, ha a United nem veszi komolyan az utolsó fordulót, ezzel a Hullt benntartva az élvonalban. "Senki sem azt várja, hogy az ő kedve szerint döntsenek, csak azt, hogy egyenlő esélyek mellett dőljön el a kiesés" - nyilatkozta az egyik klub illetékese.

A bajnokság szabályzata szerint minden meccsen a legerősebb csapattal kell kiállni, ugyanakkor az nem várható, hogy megbüntetik a manchesterieket, ha a BL-döntő előtt, egy számukra már tét nélküli meccsen néhány kulcsember nem lép pályára.