Drogba, Tévez, Adebayor - ez a meccs lesz a végső?

Infostart
2009. május 21. 14:06
Vasárnap rendezik az angol labdarúgó-bajnokság utolsó fordulóját. Az már eldőlt, hogy a Manchester United a bajnok, a Liverpool és a Chelsea végez a dobogón, és biztosan kiesik a West Bromwich, de nagy harc várható a még kiadó Európa Liga-helyért és a bent maradásért. A záróforduló során szinte mindegyik csapatnál elbúcsúzhat egy-egy meghatározó futballista.
Arsenal: Emmanuel Adebayor

Bár a togói csatár néhány napja még maga mondta, az Arsenalnak erősítésekre van szüksége, hogy ismét trófeákat nyerjen, könnyen lehet, hogy éppen Emmanuel Adebayor hagyja el a klubot. A támadót a szurkolók is kritizálták hullámzó teljesítménye miatt, és Arsene Wengernek is kapóra jön, hogy a nyáron értékesítheti a játékost, így több pénzzel gazdálkodhat. A labdarúgó menedzsere hamarosan egyeztet az Arsenal vezetőivel a hogyan továbbról. Adebayort a hírek szerint a Chelsea, a Milan és az Inter vinné.

Aston Villa: Gareth Barry

Az angol válogatott középpályást már tavaly nyáron meg akarta venni a Liverpool, de akkor nem engedték el Birminghamből. Mivel az Aston Villa lemaradt a BL-ről, így várhatóan idén már nem gördítenek akadályt a távozása elé, bár az árát alaposan megkérik majd.

Chelsea: Didier Drogba

Szinte minden évben felvetődik, hogy az elefántcsontparti csatár elhagyja a Chelsea-t. Teljesítményére ebben a szezonban nem lehetett panasz, de a Barcelona elleni BL-elődöntő utáni produkciója (szinte letámadta a norvég játékvezető) miatt hosszú eltiltás vár rá, így nem kizárt, hogy Roman Abramovics tulajdonos megválik tőle. A támadót a Milan és az Inter tárt karokkal fogadná, utódja pedig Adebayor vagy a Wolfsburg bosnyák támadója, Edin Dzeko lehet.

Liverpool: Xabi Alonso

A spanyol válogatott középpályás alapembere a Vörösöknek, de az eladásából befolyt összegből alaposan megerősíthetné csapatát Rafael Benítez menedzser. A Real Madrid 23 millió fontot ajánlott Alonsóért, de élénken érdeklődik a Juventus is. Eligazolására még nagyobb lesz az esély, ha a Liverpool megszerzi Gareth Barryt.Manchester United: Carlos Tévez

Az argentin támadó maga is többször elmondta, hogy nem a bajnokcsapatnál kezdi meg a következő szezont, miután eddig nem ajánlottak neki szerződés-hosszabbítást. Tévez már visszautasította a Real Madrid megkeresését, de így is válogathat az ajánlatok között, mivel a Chelsea, a Liverpool, a Manchester City és a Tottenham is szívesen látná.

Middlesbrough: Tuncay

A török középpályás a kieső helyen álló együttes egyik legjobbja idén, így, ha búcsúzik az élvonaltól az együttes, várhatóan Tuncay nem követi csapattársait a másodosztályba.

Portsmouth: Peter Crouch, Glen Jonhson

A hórihorgas támadó eladásával oldhatja meg pénzügyi gondjait a Portsmouth, a válogatott játékost a Newcastle és az Everton is leigazolná, míg Glen Johnson a Liverpoolban köthet ki.

Blackburn: Roque Santa Cruz

Januárban 20 millió fontot fizetett volna a paraguayi játékosért a Manchester City, de a Rovers nem engedte el, mivel szükség volt rá a kiesés elleni harcban. Nem sokkal később a csatár megsérült, míg a blackburniek nélküle is bent maradtak. Nyáron várhatóan már távozhat, ha megfelelő ajánlat érkezik. A City lehet a befutó, de az Arsenal és a Tottenham is hívja.

Newcastle: az egész csapat

Ha búcsúzik az élvonaltól Alan Shearer csapata, várhatóan a játékosok többsége elhagyja a Newcastle-t. A legtöbben Michael Owenért, Obafemi Martinsért és Sebastien Bassongért érdeklődnek.