Mikóczy hangja remegett az örömtől: Overdose lábain nincs elváltozás

Infostart
2009. május 20. 11:19
Overdose hamarosan újra úszhat és visszanyerheti a régi formáját - számolt be a ló tulajdonosa, Mikóczy Zoltán a legújabb röntgenvizsgálatok eredményéről.

A röntgenfelvételek összehasonlításából kiderült, hogy Overdose patacsontjánál nincs semmiféle elváltozás - sem patacsont süllyedés, sem patacsont elferdülés - közölte Mikóczy Zoltán, aki emlékeztetett arra, hogy mindkét lehetőség Dózi pályafutásának a végét jelentette volna.

A kilencvenes évek elejének egyik legnagyobb reményű magyar tulajdonban álló telivére, Lease Back, amelyért egymillió dollárt ígértek, és indulását a Melbourne Cupon is tervbe vették, a patairha-gyulladás egyik súlyosabb változatába, illetve annak szövődményébe pusztult bele.

A negatív röntgen azt jelenti, hogy ha a ló megkapja a kellő időt a felépülésre, továbbra is az eddigi színvonalon folytathatja pályafutását, s még a héten megkezdheti a könnyű sétákat. Majd egy kéthetes rehabilitáció következik, víz alatt történő edzéssel, hogy mielőbb visszanyerhesse régi formáját.

A víz ellenáramoltatásával mindenféle sérülési veszély nélkül dolgoznak a lovak, s az úszás tökéletesen átmozgatja az izmaikat. A rehabilitációra Kaposvárott vagy a Sopronhoz közeli Ebreichsdorfban kerül sor, mert ezek vannak a legközelebb.

Minden tervezgetés csak ezután következik, tehát jelen pillanatban fogalmunk sincs, melyik versenyben tér vissza, hiszen a cél mielőbbi teljes gyógyulása, mindent ennek rendelünk alá - tette hozzá Mikóczy Zoltán.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Mikóczy Zoltán
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást