Az Inter győzelemmel ünnepelte a bajnoki címet

InfoRádió / MTI
2009. május 17. 22:56
A bajnokavatások hétvégéje volt a legutóbbi a legerősebb európai bajnokságokban. A Manchester United, a Barcelona és az Inter is célba ért. Vasárnap a katalánok a tartalékjaikat küldték pályára kikaptak, José Mourinho és csapata ellenben győzelemmel ünnepelt.

Dárdai Pál szerint a VfL Wolfsburgtól már aligha lehet elvenni a bajnoki címet, a magyar válogatott és a berlini Hertha labdarúgója azonban még bízik abban, hogy csapata második vagy harmadik lehet minden idők legizgalmasabb Bundesliga-hajrájában.

A 33 éves "örökifjú", s csupaszív középpályás az MTI-nek nyilatkozva vasárnap elmondta: kicsit szomorúak azért, hogy a német bajnokság előző napi fordulójában a Schalkét hazai pályán nem sikerült kétvállra fektetni, s ezzel a bajnoki címről végérvényesen le kellett mondaniuk. Az előzetes várakozásokat azonban már így is túlteljesítették, s jövő szombaton az utolsó helyen álló Karlsruhe elleni győzelemmel a harmadik hely mindenképp, de szerencse esetén még a második is megszerezhető.

Bundesliga, 33. forduló
Hannover 96-VfL Wolfsburg 0-5
Hoffenheim 1899-Bayern München 2-2
VfB Stuttgart-Energie Cottbus 2-0
Hertha BSC-FC Schalke 04 0-0
Bayer Leverkusen-Borussia Mönchengladbach 5-0
VfL Bochum-Eintracht Frankfurt 2-0
Borussia Dortmund-Arminia Bielefeld 6-0
Hamburger SV-1. FC Köln 0-1
Werder Bremen-Karlsruher SC 1-3
Az élcsoport: 1. VfL Wolfsburg 66, 2. Bayern 64, 3. Stuttgart 64, 4. Hertha 63Spanyolországban a Real Madrid vereségével már szombaton bajnok lett a Barcelona. A katalán "fővárosban"vadul ünnepeltek a szurkolók: 65 embert letartóztattak, 51-en megsérültek.

Guardiola azt ígérte már a bajnoki cím tudatában, hogy nem pihenteti majd kulcsembereit a hátralévő három fordulóban, és még céljai vannak a csapatának. Mallorcán rögtön nem állta a szavát. Azt mondta, a legfontosabb, hogy megdöntse a Barcelona a spanyol bajnoki gólrekordot, ami 107 gól, a Real Madrid állította fel az 1989-90-es idényben.

Ehhez képest Mallorcán az alábbi tizenegy kezdett: Oier - Daniel Alves, Cáceres, Abidal, Sylvinho - Hleb, Xavi Torres, Gudjohnsen - Pedro, Eto'o, Krkic.

A csapat életéből naprakész hívek számára azonnal kiolvasható: a gólkirályi címre törő, Mallorcán szinte hazai közönség előtt játszó Samuel Eto'ó-n kívül a római BL-döntőbe tervezett kezdőcsapat egyetlen tagja sem került be az alaptizenegybe. (Dani Alves és Abidal eltiltása miatt nem játszhat a Man United ellen.)

Samuel Eto'o ugyan vezetést szerzett, de aztán a Mallorca a második félidőben két góljával, Arango (73.) és Santana (78.) révén, fordított. A 93. percben a játékvezető büntetőt ajándékozott az új bajnoknak, de a kameruni csatár a kapufára lőtte a labdát.

A Numancia saját pályán egy góllal nyert a vendég Recre ellen. A hazai együttes győzelmével két fordulóval a zárás előtt a 19., míg riválisa a sereghajtó 20. helyet foglalja el a tabellán. Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna egy pontot szerzett a Sevilla ellen. Az Atlético fontos mérkőzésen nyert 1-0-ra Diego Forlán tizenegyes-góljával a Valencia ellen.

Primera División, 36. forduló
Real Mallorca-FC Barcelona 2-1
Espanyol-Athletic Bilbao 1-0
Numancia-Recreativo Huelva 1-0
Racing Santander-Valladolid 3-2
Real Betis-Almería 2-0
Sporting Gijon-Málaga 2-1
Villarreal-Real Madrid 3-2
Deportivo La Coruna-Getafe 1-1
Osasuna-Sevilla 0-0
Atlético Madrid-Valencia 1-0
Az élcsoport: 1. Barcelona 86, 2. Real Madrid 78., 3. Sevilla 64, 4. Atlético 61, 5. Valencia 59, 6. Villarreal 59Olaszországban a Milan szombati vereségével az Inter bajnok lett. Vasárnap este a csapat győzelemmel ünnepelt a San Siróban, a Siena ellen. A gólokat Cambiasso, Balotelli és Ibrahimovic szerezték.

Hazai pályán, de szurkolói támogatása nélkül döntetlent játszott a Juventus az Atalantával. A torinóiaknak azért kellett zárt kapuk mögött lejátszaniuk vasárnapi mérkőzésüket, mert drukkereik a múlt hónapban rasszista bekiabálásokkal sértegették az Internazionale ghánai származású támadóját, Mario Balotellit.

A Fiorentina viszont legyőzte a Sampdoriát, ezzel egy pontra megközelítette a harmadik helyét egyelőre őrző Juventust.

Serie A, 36. forduló
Bologna-Lecce 2-1
Fiorentina-Sampdoria 1-0
Genoa-Chievo 2-2
Juventus-Atalanta 2-2
Napoli-Torino 1-2
Palermo-Lazio 2-0
Reggina-Cagliari 2-1
Roma-Catania 4-3
Udinese-Milan 2-1
Inter-Siena 3-0
Az élcsoport: 1. Inter 81, 2. Milan 71, 3. Juventus 68, 4. Fiorentina 67, 5. Genoa 62.

4

Angliában a Manchester United szombaton megnyerte a bajnoki címet. Vasárnap a Liverpool Gerrard és Kuyt, a Chelsea Malouda és Anelka góljával nyert 2-0-ra.

A Liverpooltól elszenvedett 2-0-s hazai veresége után kiesett a West Bromwich Albion. A birminghami gárda mindössze egy szezont töltött az élvonalban. A másik két kieső a Sunderland, Hull City, Newcastle United, Middlesbrough négyesből kerül ki.

Premier League, 37. forduló
Chelsea-Blackburn Rovers 2-0
West Bromwich Albion-Liverpool 0-2
Bolton Wanderers-Hull City 1-1
Everton-West Ham United 3-1
Middlesbrough-Aston Villa 1-1
Newcastle United-Fulham 0-1
Stoke City-Wigan Athletic 2-0
Tottenham Hotspur-Manchester City 2-1
Manchester United-Arsenal 0-0
Portsmouth-Sunderland (hétfő)
Az élcsoport: 1. Manchester United 87, 2. Liverpool 83, 3. Chelsea 80, 4. Arsenal 69

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Olasz bajnok az Inter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást