A Real Madrid elnökjelöltjét a Barcelona motiválja

Infostart
2009. május 14. 16:32
Hivatalosan is bejelentette Florentino Pérez, hogy indul a Real Madrid elnöki posztjáért. Az üzletember nem árulta el, hogy kikkel erősítené meg a királyi gárdát, de Cristiano Ronaldót dicsérte. Mindenképpen számít Zinedine Zidane-ra a stábjában.

Megpályázom a Real Madrid elnöki tisztségét - jelentette be Florentino Pérez csütörtöki sajtótájékoztatója elején, amelyet óriási sajtóérdeklődés kísért. A sportvezető elmondta, azért nem állt a nyilvánosság elé az elmúlt hónapokban, mert nem akarta megzavarni a klub működését, de az utóbbi időszakban olyan események történtek, amelyekre arra késztették, hogy ismét szálljon harcba a klubelnökségért.

A korábbi presidente elismerte, hibázott, amikor 2006-ban lemondott. Élesen bírálta a Real Madridnál az elmúlt években alkalmazott irányvonalat.

Pérez hangsúlyozta: modern terveket kíván a szurkolóknak bemutatni, de azt nem jelentette ki, hogy ő lenne a klub megmentője. Konkrét terveiről nem árult el semmit, így azt sem lehetett megtudni, ki lenne az edző és mely játékosokat igazolná le megválasztása esetén. "Olyan játékosok jöhetnek számításba, akik méltóak a Real Madridhoz" - mondta, és az újságírók által felvetett nevekre kitérő választ adott. Cristiano Ronaldóról annyit mondott, ő a világ legjobbja.

Az elnökjelölt hangsúlyozta: az idén remeklő Barcelona nem rémiszti el, éppen ellenkezőleg, motiváló hatása van. "Olyan csapatot kell építenünk, amely felveszi a verseny a Barcelonával, a Chelsea-vel és a Manchester Uniteddel. Uralni akarjuk a világ futballját a következő években."

Az üzletember megválasztása esetén számít Jorge Valdanóra, aki korábban sportigazgatóként segítette a klubot, valamint Zinedine Zidane-ra is.

Florentino Pérez 2000 és 2006 között már volt a Real elnöke, irányításával egy BL-t és két bajnoki címet szerzett a gárda. Õ hozta a csapathoz Luis Figót, Zinedine Zidane-t, Ronaldót, David Beckhamet és Michael Owent.

A Real Madridnál azért kell elnökválasztást tartani, mert a botrányokba keveredett Ramón Calderón januárban lemondott. A választást június 14-én tartják.