A Man United a Porto ellen menetelhet tovább

InfoRádió / MTI
2009. április 7. 15:13
A Manchester United esélyesként várja a Porto elleni, ma esti hazai összecsapást. A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a címvédő reményeit csak táplálja, hogy időtlen idők óta nem kapott ki az Old Traffordon, külföldi csapattól.

A Vörös Ördögök 21 mérkőzés óta nem szenvedtek vereséget a legrangosabb európai kupasorozatban, ám figyelmeztető lehet, hogy az Aston Villa feletti, hétvégi 3-2-es győzelem csak kínkeservesen született meg. A híveket kissé aggasztó teljesítmény magyarázata lehet, hogy eltiltás miatt nem játszhatott Wayne Rooney, Nemanja Vidics és Paul Scholes, ugyanakkor a trió már szerepelhet a portugál bajnok ellen.

Az angol sztárcsapat szakvezetője, Sir Alex Ferguson számára csak az okoz gondot, hogy nem számíthat a bokasérüléssel bajlódó bolgár csatárára, Dimitar Berbatovra, valamint Rio Ferdinandra.

A Porto eddigi 12 angliai fellépéséből 11-szer kikapott. Igaz, az egyetlen kivétel éppen az Old Traffordon történt az öt évvel ezelőtti BL-nyolcaddöntőben, amikor is Costinha 90. percben szerzett egyenlítő találata a továbbjutást jelentette a portugálok számára. Abban az idényben a Porto meg sem állt a végső diadalig.

Várható kezdőcsapatok: Manchester United: Van der Sar - O'Shea, Evans, Vidics, Evra - C. Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs - Tevez, Rooney
FC Porto: Helton - Bruno Alves, Rolando, Sapunaru, Cissokho - Lucho, Raul Meireles, Fernando - Lisandro Lopez, Cristian Rodriguez, Hulk