Hajdu: "Nem adjuk meg magunkat!"

Infostart
2009. január 22. 13:02
A magyar férfi kézilabda-válogatott kiharcolta a legjobb 12 közé kerülést a horvátországi világbajnokságon, mivel a csoportkör negyedik fordulójában 31-20-ra nyert Argentína ellen. Az csak csütörtök estére, az olimpiai bajnok franciák elleni meccs után dől el, hogy a magyar együttes hány pontot visz magával a középdöntőbe.

Nagy akarattal és motiváltan játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott az argentinok ellen a vb-n a szövetségi kapitány értékelése szerint. Hajdu János a 31-20-ra megnyert találkozó után az InfoRádiónak azt mondta: a csapat úgy állt hozzá a meccshez, hogy csak nyerni lehet, ennek köszönhető a magabiztos győzelem.

A szakvezető a csütörtök esti összecsapásról úgy vélekedett, az olimpiai bajnok franciák az esélyesebbek, hiszen a vb-n menetelnek eddig, de ez azt is jelenti, hogy felszabadultan, az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára a magyarok. Nem adjuk meg magunkat, szeretnénk megnehezíteni a franciák dolgát, és egy pontot elcsípni tőlük - tette hozzá Hajdu János.

A magyar együttes egy, kettő, három vagy négy pontot is vihet magával a középdöntőbe, hiszen ez a franciák elleni meccsen kívül attól is függ, hogy Románia vagy Szlovákia jut-e tovább még a csoportból. Emlékezetes, hogy a románokat legyőzte a válogatott, míg a szlovákok ellen döntetlent játszott. A szlovák-román meccsen a magyar küldöttség "nagy intenzitással a románoknak fog szurkolni" - emelte ki a szövetségi kapitány.

Hajdu János beszélt arról is, hogy kiújult porckorongsérve nem jelent különösebb gondot, a munkában sem akadályozza. "Egész jó volt ülve meccset nézni, lehet, hogy rászoktatom magam" - mondta annak kapcsán, hogy az argentinok ellen Csoknyai István másodedző utasította az oldalvonal mellett állva a játékosokat.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást