A Liverpool emberelőnyben sem nyert az Arsenal ellen

Infostart
2008. december 21. 18:56
A Liverpool 1-1-es döntetlent játszott Londonban az Arsenal ellen az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában.

A menedzsere, Rafael Benitez nélkül érkezett Liverpool kezdte magabiztosabban a meccset, de a hazaiak 10 perc után átvették az irányítást, Adebayor pedig egy fejessel tűnt ki.

A 24. percben Nasri zseniális átadása után van Persie jobbal lőtt nagy gólt. Ebben a szakaszban az Arsenal játszott fölényben, a szünet előtt nem sokkal viszont Keane bombagóljával egyenlített a Liverpool, amely akár fordíthatott is volna, ha az üresen érkező Gerrard egy beadás után jobban eltalálja a labdát.

A szünet előtt megsérült Fabregas térde, az Arsenal csapatkapitánya a második félidőre már ki sem jöhetett, Diaby váltotta.

A Liverpool uralta a játékot egészen Adebayor kiállításáig, bár ez nagyobb helyzetben nem mutatkozott meg. A togói csatár a 62. percben szedte össze második sárga lapját.

A 10 emberre fogyatkozott Wenger-gárda kettőzött erővel küzdött, amíg bírt, de a hajrára elkészült az erejével. A Liverpool az igen feszült második félidő utolsó perceire kapcsolt nagyobb sebességi fokozatba, de a győzelmet nem tudta kiharcolni, igaz, így is megmarad nyolcpontos előnye riválisával szemben.