Ramos váltja Schustert a Real Madridnál

Infostart
2008. december 9. 15:29
Elfogyott a türelem Madridban, a Real vezetősége még a szerdai Zenit elleni Bajnokok Ligája meccs előtt menesztette Bernd Schuster vezetőedzőt. Már az utód is megvan, Juande Ramos ül le a királyi gárda kispadjára.

Igaznak bizonyultak a Marca című napilap értesülései, közös megegyezéssel távozik Bernd Schuster a Real Madrid labdarúgó-csapatától. A fővárosi csapatnál a vasárnapi, Sevillától elszenvedett 4-3-as vereség után fogyott el a türelem, és a német edzőnek korábban többször is bizalmat szavazó vezetőség megelégelte a zuhanórepülést.

Bernd Schuster 2007 nyarán lett a Real Madrid vezetőedzője, és bajnoki címet, valamint spanyol Szuperkupát nyert az együttessel. Azonban a királyi gárda az utóbbi időben gyengén szerepelt, a bajnokságban legutóbbi két meccsét elveszítette, és csak az ötödik helyen áll. A hétvégi, Barcelona elleni szuperrangadó előtt a katalánok 9 ponttal előzik meg a fővárosi együttest.

Predrag Mijatovics sportigazgató közölte: kedden délelőtt beszélték át a helyzetet Schusterrel, és hozták meg azt a döntést, hogy közös megegyezéssel felbontják megállapodását. Az egykori kiváló csatár szerint az edző jól fogadta a döntést.

A Real Madridnál már meg is találták Schuster utódját, Juande Ramos személyében, aki először a szerdai, Zenit Szentpétervár elleni BL-találkozón ül le a madridiak kispadjára. Kinevezése egyelőre az év végéig szól, a vezetőség az eredmények tükrében dönt az esetleges hosszabbításról. A spanyol tréner korábban kétszer megnyerte az UEFA Kupát a Sevilla edzőjeként, majd a Tottenhamnél dolgozott, ahonnan másfél hónapja menesztették.

Juande Ramos székfoglalójában csak annyit mondott, minden edző álma, hogy a világ egysik legnagyobb klubjánál dolgozhasson. Hozzátette: mindössze kedden reggel vették fel vele a kapcsolatot a klub vezetői, de a tárgyalások gyorsan lezárultak.