A Manchester United már ma este továbbjuthat

Infostart
2008. november 5. 09:55
Újabb négy csoportban játsszák le a negyedik forduló mérkőzéseit a Bajnokok Ligája csoportkörében, ma este. Két találkozó emelkedik ki a kínálatból: a Celtic a Manchester Unitedet, a Real Madrid a Juventust fogadja.

Az utóbbi hetekben nagy formában szereplő Manchester United tartalékosan lép pályára a Celtic Parkban - ha egy ilyen kaliberű csapat esetében lehet egyáltalán ilyesmit emlegetni. Alex Ferguson pihenteti, például, a kapusát, Edwin van der Sart, akit egyébként negyvenéves koráig szeretne a klubnál tartani. A holland helyett Ben Foster vagy Tomasz Kuszczak véd majd 0 valószínűbben az előbbi, aki mindössze a második szereplése előtt áll az első csapatban.

A Celticben rengeteg a sérült, a három csatáron, Georgiosz Szamaraszon, Jan Vennegoor of Hesselinken és Chris Killenen kívül hiányzik majd még Glenn Loovens és Marc Crosas is. A skótok a legutóbbi tizenegy hazai BL-mérkőzésükből csak egyet veszítettek el, ez a mérlege szöges ellentétben van az idegenbeli szereplésük mutatóival. Ugyanakkor az idei sorozatban a Celtic még nem szerzett, a Man United pedig még nem kapott gólt.

Ha Sir Alex csapata nyer a Celtic Parkban, s a Villarreal nem kap ki Dániában, a címvédő már este bebiztosítja a továbbjutását. Ha a spanyolok nyernek az Aalborg ellen, a Man Unitednek már egy döntetlen is elég ahhoz, hogy formalitássá degradálja az utolsó kért meccsét.

A Fiorentina az utóbbi napokban nem szerepelt jól az olasz bajnokságban, de ennek oka volt Alberto Gilardino eltiltása is. A Serie A-ban már hét gólnál járó világbajnok visszatér a csapatba - ellentétben a még mindig sérült Adrian Mutuval. A Bayern az első mérkőzésen nagyon megverte a Violákat Cesare Prandelli szerint tanult ebből az olasz csapat, ez a 90 perc teljesen más lesz. A bajoroknál egyébként nem játszik a sérült Luca Toni, aki a Fiorentinából szerződött a Bundesligába.

Claudio Ranieri, a Juventus edzője szerint a Real Madrid elleni első mérkőzés (amelyet 2-1-re megnyert a csapata) fordulópontot jelentett a Zebrák számára. A korábban, elsősorban a sérülések jelentette nehéz helyzet miatt, csak szenvedő gárda magára talált. Ezért aztán most még erősebb csapattal áll majd ki, mint amelyik a Stadio delle Alpiban játszott.

Mauro Camoranesi felépült és játszik, ugyanakkor - miközben a Real Madridból egyedül Ruud van Nistelrooy nem egészséges, de ő is szerepel a 19-es keretben - hiányozni fog a Juvéból Gianluigi Buffon, David Trezeguet, Cristiano Zanetti, Christian Poulsen, Hasan Salihamidzic, Zdenek Grygera és Dario Knezevic is.

E csoport:
Celtic-Manchester United
Aalborg-Villarreal
A csoport állása: 1. Manchester United 7, 2. Villarreal 7, 3. Celtic 1, 4. Aalborg 1.

F csoport:
Fiorentina-Bayern
Lyon-Steaua
A csoport állása: 1. Bayern 7, 2. Lyon 5, 3. Fiorentina 2, 4. Steaua 1

G csoport:
Dinamo Kijev-Porto
Arsenal-Fenerbahce
A csoport állása: 1. Arsenal 7, 2. Dinamo Kijev 5, 3. Porto 3, 4. Fenerbahce 1

H csoport:

BATE Boriszov-Zenit
Real Madrid-Juventus
A csoport állása: 1. Juventus 7, 2. Real Madrid 6, 3. BATE 2, 4. Zenit 1