Talmácsi: A tavalyi motorommal már az év közepén világbajnok lehettem volna

Infostart
2008. november 4. 05:38
A 2007-es világbajnok Talmácsi Gábor szerint könnyedén megvédte volna címét, ha nem az újabb fejlesztésű (RSA), hanem a tavalyi (RSW) Apriliával vág neki a 125 köbcentisek idei szezonjának. A magyar versenyző az InfoRádiónak adott interjúban kiemelte, hogy véleményét több szakember is megerősítette.

Ebben az évben nagyon lassú volt a gyorsasági motoros világbajnokság nyolcadliteres mezőnye. Ha megnézzük az időeredményeket, jól látható a visszaesés. A tavalyi motorommal már az év közepén világbajnok lehettem volna - mondta Talmácsi Gábor, aki úgy véli, hogy az év első versenyein az RSW-vel könnyedén nyerhetett volna.

Eddig sok motort kellett "meglovagolnom", így nem ijedtem meg az új feladattól, habár eddig az volt a legnagyobb kihívás, hogy a rendkívül érzékeny RSA Apriliát jól beállítsuk - tette hozzá.

A 27 éves magyar motoros szerint az újabb konstrukció most van abban az állapotban, hogy jövőre már bevethető. Ez azonban Talmácsi Gábort már nem érinti, hiszen 2009-ben egy kategóriával feljebb, a 250 köbcentisek között szerepel majd.

A sportoló az InfoRádiónak hangsúlyozta: kiemelkedő eredménynek tekinti, hogy az idei negatívumok ellenére meg tudta szerezni a harmadik helyet a francia Mike di Meglio és az olasz Simone Corsi mögött.

Talmácsi Gábor azt sem hallgatta el, hogy a különféle technikai problémák mellett ő is többször hibázott.

Sajnos én is belekerültem olyan szituációkban, amilyeneket jobb lett volna kihagyni. A műszaki gondok miatt több versenyem elúszott, így kénytelen voltam többet kockáztatni - jegyezte meg.

A Talmácsi Gáborral készült interjút teljes terjdelmében szombaton délután egy és két óra között meghallgathatja az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Talmácsi Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást