A Kölyök felépülésére várnak a Vörösök

Infostart
2008. november 4. 09:58
Fernando Torres életében először lép pályára az Atlético Madrid ellen. Csekélység: korábban tizenhárom évet töltött a dél-madridi klubban. Egy hónapon keresztül kínlódott izomsérülésével, Rafa Benítez most rábízza, hogy játszik-e. Ha a "Kölyök" fittnek érzi magát, ő fogja vezetni a Vörösök támadásait.

Kétségtelenül az Atlético Madrid liverpooli és a Chelsea római fellépése emelkedik ki a Bajnokok Ligája ma esti kínálatából. Bár a spanyolok megnyerték a legutóbbi bajnoki meccsüket - a visszatérő Torres-utód, "Kun" Agüero két gólt is szerzett - nehéz lenne azt állítani, hogy esélyesebbek lennének az Anfield Roadon, mint Rafa Benítez öt spanyolra épített Liverpoolja.

Igaz ez még akkor is, ha a Vörösöknek pocsék az utóbbi időben a spanyol csapatok elleni hazai mérlege. Szinte hihetetlen: az utóbbi öt mérkőzésük egyikét sem tudták megnyerni, sőt az utóbbi négyen még gólt sem tudtak szerezni!

Fernando Torres pályára lépési esélyeit hetven százalékosnak ítélik az angol lapok - az azonban szinte biztosra vehető, hogy legrosszabb esetben a kispadra azért leül majd. Szereplése természetesen befolyásolja a csapat összeállítását: ha kezd, valószínűleg Kuyt visszahúzódik a középpályás sorba, s elképzelhető, hogy Robbie Keane kimarad.

Az Atléticóban minden bizonnyal a korábbi Man United-játékos, Diego Forlán és Agüero lesz a két csatár, így a korábban a Liverpoolban is szerepelt Sinama-Pongolle csak csere lesz. Játszik ellenben egy másik korábbi "Vörös": az Anfield Roadon korábban Lounak becézett Luis García.

A másik kulcsmeccsen is egy nagy sztár visszatérése a központi kérdés. Az AS Roma nagy bajban van - noha Bordeaux-ban nyerni tudott, s ezzel némileg kompenzálta a kolozsváriak elleni hazai vereséget -, szükség van a kapitányra. Il Capitano, azaz Francesco Totti még áprilisban súlyos térdsérülést szenvedett, az előző idény utolsó mérkőzéseit ki is hagyta. A 2008-2009-es szezonban mindössze két mérkőzésen tudott eddig kezdeni. Jön a harmadik: a Chelsea ellen pályán lesz.

A londoni Kékek Felipe Scolarival idegenben még egyetlen mérkőzésüket sem veszítették el, sőt, a kolozsvári döntetlent leszámítva mindegyiket megnyerték. Ha esetleg az Olimpiai Stadionban is nyerni tudnának, s Kolozsváron hazai győzelem születne, a Chelsea már két fordulóval a csoportmérkőzések zárása előtt biztosítaná helyét a legjobb 16 között.

A nagy formába lendült Barcelona is továbbjuthat akár már este. A Basel legyőzése nem tűnik különösebben nehéz feladatnak, s akkor már csak az kell, hogy a Sporting otthon pontot fogjon a Sahtar ellen. A katalánok edzője - miközben lelkesedett azon, hogy 537 napos szünet után ismét a Barcelona vezeti a Primera Divisiónt - elképzelhetően pihenteti majd néhány kulcsjátékosát. Pep Guardiola Eto'o és Henry helyett Bojan Krkicet és Alekszandr Hlebet tervezi a kezdőcsapatba.

Az Inter a ciprusi Anorthoszisz ellen játszik, Larnacában. José Mourinho, amióta a milánói csapat edzője, most először nem adott összeállítást a találkozó előtti sajtótájékoztatón. Ellenben beszélt arról, hogy elképzelhetőnek tartja Adriano visszatérését (nem ezen a meccsen...), a tékozló fiúnak hajlandó még egy esélyt adni.

BL, 4. forduló, keddi mérkőzések:
A csoport:

CFR Cluj-Bordeaux
Roma-Chelsea
A csoport állása: 1. Chelsea 7, 2. CFR Cluj 4, 3. AS Roma 3, 4. Bordeaux 3

B csoport:
Anorthoszisz-Inter
Bremen-Panathinaikosz
A csoport állása: 1. Inter 7, 2. Anorthoszisz 4, 3. Werder 3, 4. Panathinaikosz 1

C csoport:

Sporting-Sahtar
Barcelona-Basel
A csoport állása: 1. Barcelona 9, 2. Sporting 6, 3. Sahtar 3, 4. Basel 0

D csoport:

Liverpool-Atlético
Marseille-PSV
A csoport állása: 1. Atlético 7, 2. Liverpool 7, 3. PSV 3, Marseille 0


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást