"Írni sem lehetett volna ennél izgalmasabb forgatókönyvet"

Infostart
2008. november 3. 13:26
Teljesen megérdemelten lett világbajnok az angol Lewis Hamilton - mondta az InfoRádióban Wéber Gábor Forma-1-es szakkommentátor, akinek véleményével Dávid Sándor szakíró is egyetért. A szakértők szerint ugyanakkor Felipe Massa is megérdemelten vehette volna át a végső győzelemért járó trófeát.

Pillanatok alatt változott a helyzet előbb Massa, majd Hamilton javára, a közvetítés alatt alig volt időnk felfogni ezt - mondta az InfoRádiónak Wéber Gábor szakkommentátor. Családja szemmel láthatóan teljesen biztos volt benne, hogy a brazil megnyerte a világbajnokságot, és bár nem tudom mit közöltek vele a rádión, de biztos vagyok benne, hogy elhangzott: úgy néz ki, megnyerte - tette hozzá Wéber Gábor.

Drámaibb forgatókönyvet írni sem lehetett volna annál, ami történt: a toyotásoknak majdnem bejött, hogy nem mentek be esőgumiért, Timo Glock a futam utolsó előtti kanyarjáig képes volt tartani negyedik pozícióját, ott azonban Lewis Hamiltonnak sikerült megelőznie - magyarázta a magyar F1 Racing magazin főszerkesztője.

A McLaren az évad utolsó versenyén a biztonságra játszott, a taktika pedig majdnem a végéig működött is, ám végül éppen az okozhatta volna versenyzőjük vesztét, hogy mások merészebbek voltak. Az élet igazságot szolgáltatott Hamiltonnak a tavalyi bukás után, ám Massa éppúgy megérdemelte volna a világbajnoki címet - fűzte hozzá Wéber Gábor.

Dráma a pályán

Sosem dőlt még el annyira drámai módon a világbajnoki cím sorsa, mint idén: hogy az egyik esélyes már ünnepli magát, aztán kiderül, hogy mégsem övé végső siker - mondta az InfoRádiónak Dávid Sándor  szakíró.

A szakkommentátor szerint Felipe Massa is ugyanúgy megérdemelte volna a győzelmet, mint Lewis Hamilton, mivel mindketten maximálisan teljesítették, amit elvártak tőlük, tökéletesen versenyeztek. Az más kérdés, hogy a csapatok hány bakit követtek el - jegyezte meg.

Ismét a fiataloké a Forma-1: évtizedekig Emerson Fittipaldit tartották számon a legfiatalabb világbajnokként, aztán jött Alonso, most pedig Hamilton - mondta Dávid Sándor, aki szerint a 23 éves, 10 hónapos és 26 napos britnél nem lesz ifjabb győztese a sorozatnak.

A brit tehetség nem érdemelte volna meg, hogy ismét ő húzza a rövidebbet - hangsúlyozta a szakkommentátor. Hamilton tavaly is hétpontos előnnyel érkezett Interlagosba, ám akkor autója meghibásodott, és bár be tudta fejezni a versenyt, az összetettben egyetlen ponttal kevesebbet szerzett, mint Kimi Räikkönen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Wéber Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Dávid Sándor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást