"A rajtnál Hamiltonnak biztosan eszébe jut, mit rontott el tavaly"

Infostart
2008. október 27. 09:01
Hullámzóan teljesített az idei Forma-1-es világbajnokság két éllovasa - mondta Wéber Gábor szakkommentátor az InfoRádió Aréna című műsorában. Az angol Lewis Hamilton és a brazil Felipe Massa így is lényegesen jobban szerepelt a tavalyi győztes finn Kimi Räikkönennél - tette hozzá.

Az idény elején úgy tűnt, hogy Kimi Räikkönennek sokkal könnyebb szezonja lesz a tavalyinál, az év eleji teszteken a Ferrarik nagyon jól teljesítettek, ám az idény során rengeteget fejlődött legnagyobb ellenfelük, a McLaren - mondta Wéber Gábor Forma-1-es szakkommentátor az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az angol csapat nemcsak, hogy ledolgozta a hátrányát az olasz istállóval szemben, hanem lépéselőnybe is került ahhoz képest - tette hozzá.

A McLaren fiatal tehetsége, Lewis Hamilton teljesítménye meglehetősen hullámzó volt a szezonban: minden jól sikerült versenye után egy-egy pocsék következett. A ferraris Felipe Massa ugyanakkor sokat javult az év eleji bizonytalankodás után, aminek oka minden bizonnyal a kipörgésgátló használatának betiltása volt - vélekedett Wéber Gábor.

Hamiltonnak nem okozott problémát, hogy kipörgésgátló nélküli autóval kellett versenyeznie: ha rossz versenye volt, annak oka a körülmények szerencsétlen összejátszása, illetve saját mohósága volt. Büntetést kapott, mint Franciaországban, vagy maga hibázott, mint Kanadában, ahol nem vette észre a tilos jelzést a boxutcában, és összeütközött Räikkönennel - mondta a szakkommentátor.

Hamilton tavaly is hétpontos előnnyel érkezett az utolsó futamra, és csak magát okolhatja, hogy akkor lenullázta világbajnoki esélyeit - fűzte hozzá Wéber Gábor, aki úgy véli: a brit versenyző a hétvégi idényzárónnem hibázik majd akkorát, mint 2007-ben, de biztosan eszébe jut majd a rajtnál, hogy mit rontott el.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást