A Chelsea Terry góljával nyert a Roma ellen

Infostart
2008. október 22. 22:39
A Barcelona egy ötöst gurított a Baselnek Svájcban a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör harmadik fordulójában. A Chelsea 1-0-ra győzött a Roma ellen, míg az Atlético Madrid-Liverpool rangadó 1-1-es döntetlenre végződött.

Mindössze két gól született az A csoportban. A Bordeaux megszerezte első pontjait, a CFR Cluj először szenvedett vereséget, a kolozsváriak mégis megtartották a második helyet. Balszerencsés góllal véreztek el Bordeaux-ban: a csapatkapitány Cadú ügyetlen ül nyúlt bele Gourcuff beívelése után a labdába, ami a saját kapujába jutott. Talán soha nem derül ki, hogy kapusa miért nem szólt rá, hogy hagyja neki a labdát - vagy ha szólt, a védő miért nem engedte el.

A Chelsea John Terry - Frank Lampard szöglete után fejelt - góljával erősítette meg helyét a csoport élén. A következő játéknapon akár már tovább is juthatnak a Kékek, kifejezetten jól állnak, de ez a találkozó nem válik a dicsőségükre. Nem lehetett felfedezni azt a látványos támadójátékot, amit az utóbbi hetekben többször is bemutattak, ezúttal a csapatkapitánynak kellett kisegítenie a csatárokat.

Más kérdés: a Roma, bár ezúttal játszott Francesco Totti is, nem érdemelt többet. Az olasz csapat a 0-0-ért jött, s miután a hajrában gólt kapott, már nem tudott javítani a helyzetén. A Farkasok számára a következő forduló, a Chelsea elleni újabb meccs kulcsfontosságú lesz.

Fordulatos mérkőzést játszott a Panathinaikosz és a Werder Athénben. A német csapat idegenben meg sem közelíti hazai eredményességét, legutóbbi 12 idegenbeli BL-találkozójából csak egyet nyert meg. Most legalább két gólt szerzett, noha döntetlennél "tovább" nem jutott. Mantsziosz két szép fejes gólját keretbe foglalta Mertesacker és Hugo Almeida gólja.

Az Anorthoszisz kikapott a San Siróban, de nincs oka a szégyenkezésre. Az Inter csak 1-0-ra verte meg a ciprusi bajnokot, a meccsdöntő gólt Adriano fejelte, látványos, s egyben nehéz mozdulattal. Megjegyzendő: az albán Arjan Beqaj megint nagyon jól védett. Adrianónak ez már a második gólja volt a sorozatban, Athénben is szerzet egyet az első játéknapon.

A C csoportban a Sporting nagyon értékes győzelmet aratott Donyeckben, Liedson szerezte a mérkőzés egyetlen gólját. A Sahtar az első meccsét megnyerte Bázelben, ám aztán kétszer is kikapott a saját pályáján.

A Barcelona több kulcsjátékosát pihentetve is a nap legfölényesebb sikerét aratta a gyengén futballozó svájci bajnok ellen. Krkic két, Messi, Xavi és Busquets egy-egy gólt szerzett, mindnyájuknak nagy érdeme van a sikerben, de érdemes megemlíteni, hogy több találatot is szenzációs passz előzött meg: ebben a műfajban Xavi és Dani Alves is csillogott.

A D csoportban a PSV Koevermans vezérletével eredt a Liverpool és az Atlético nyomába. A holland csapat könnyen nyert egykori edzője, Eric Gerets csapata ellen. Dzsudzsák Balázs 12 percet játszott. A Liverpool lesgóllal szerzett vezetést az Atlético Madrid ellen.

Robbie Keane - Steven Gerrard szenzációs passzából elért - gólja után a találkozó nagy részében uralta a játékot, védelme hibáját azonban kihasználta az Atlético. Simao Sabrosa egyenlített ki, aki két és fél éve, még a Benfica játékosaként lőtt már gólt a Vörösöknek.

A csoport
Bordeaux (francia)-Cluj (román) 1-0 (Cadú 54', öngól)
Chelsea (angol)-Roma (olasz) 1-0 (Terry 77')
A csoport állása: 1. Chelsea 7, 2. CFR Cluj 4, 3. AS Roma 3, 4. Bordeaux 3

B csoport
Panathinaikosz (görög)-Werder Bremen (német) 2-2 (Mantsziosz 36', 68'; Mertesacker 29', Almeida 83')
Inter (olasz)-Anorthoszisz (ciprusi) 1-0 (Adriano 44')
A csoport állása: 1. Inter 7, 2. Anorthoszisz 4, 3. Werder 3, 4. Panathinaikosz 1

C csoport
Sahtar Doneck (ukrán)-Sporting CP (portugál) 0-1 (Liedson 76')
Basel (svájci)-Barcelona (spanyol) 0-5 (Messi 4', Busquets 15', Krkic 22', 46', Xavi 48')
A csoport állása: 1. Barcelona 9, 2. Sporting 6, 3. Sahtar 3, 4. Basel 0

D csoport

Atlético Madrid (spanyol)-Liverpool (angol) 1-1 (Simao 83'; Keane 14')
PSV Eindhoven (holland)-Olympique Marseille (francia) 2-0 (Koevermans 72', 85').
A csoport állása: 1. Atlético 7, 2. Liverpool 7, 3. PSV 3, Marseille 0