Gémesi: Miért csak a fiaskó után sürget változást Nemcsik?

Infostart
2008. október 1. 19:43
A Magyar Vívó Szövetség elnöke furcsának tartja, hogy Nemcsik Zsolt csak most a sikertelen pekingi olimpia után sürget változtatásokat a sportágon belül. Gémesi György hozzátette: nem reális a vívó elképzelése arról, hogy a világ egyik legjobb kardedzőjének tartott francia Christian Bauert kérjék fel trénernek az olimpia előtt elhunyt Gerevich György helyére, mert a magyar szövetségnek erre nincs havi 10 ezer eurója.

Szeretné megkérdezni Nemcsik Zsolttól, miért csak most, a eredménytelen pekingi szereplés után sürget változásokat a sportágon belül, miért nem tette ezt meg a tavalyi, sikeres világbajnokság után - mondta az InfoRádiónak a Magyar Vívó Szövetség elnöke.

A kardozó Szabó Bencét tartaná alkalmasnak a szövetségi kapitányi posztra, aki mindhárom szakágat felügyelné. Gémesi György ezzel kapcsolatban közölte: nem kívánnak eltérni a szövetség alapszabályában meghatározott szervezeti formától, a háromkapitányos rendszer megfelelő.

Egy fiaskó miatt az egész rendszert felrúgni nem lenne szerencsés - hangsúlyozta a szövetség elnöke, megjegyezve: Szabó Bence volt már szövetségi kapitány, ám nem volt baráti az elválás. Hozzátette: már kiírták a pályázatot a kapitányi posztra, bárki jelentkezhet.

Nemcsik Zsolt azt is jelezte, hogy - mivel mestere, Gerevich György az olimpia előtt elhunyt - új trénerre lenne szüksége. A kardozó szerint az athéni és a pekingi egyéni bajnokot is felkészítő Christian Bauer tökéletes választás lenne.

Gémesi György erre reagálva elmondta: a francia valóban a világ legjobb kardedzője, ám havi 10 ezer eurót kér a munkájáért, és a szövetségnek erre nincs ennyi pénze.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást