Hetet lőtt a Real Madrid a bajnokságban

Infostart
2008. szeptember 25. 09:55
A Barcelona nehezen, a Real Madrid nagyon könnyen nyert a spanyol labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójának első napján. Megszerezte a három pontot az Atlético és a Villarreal is, a Valencia este lép pályára.

A Barca Samuel Eto'o két góljával már 2-0-ra vezetett a Nou Campban a Betis ellen a 24. percben, semmi nem utalt arra, hogy a meccs hajrája még izgalmasan alakulhat. A második félidő közepén azonban a vendégek nyolc perc alatt kiegyenlítettek, s kísértett a múlt: nemrégiben a Betis 0-2-ről 3-2-re tudott fordítani, s megverte a Barcelonát. Most másként történt, az ötödik gólt, Daniel Alves ívelése után, a csereként beállt Eidur Gudjohnsen lőtte.

Az újonc Sporting Gijón alighanem túl gyenge az élvonalhoz. A csapat egy hetest kapott a Bernabéuban, s négy forduló után 19 kapott góllal áll. Ennél gyengébb idénykezdetre nem volt példa a modern spanyol futballban, az 1958-59-es idényben a Las Palmas kapott legutóbb pontosan tizenkilencet négy játéknap alatt.

A Real Madridot ellenben dicséret illeti, játékosai kihasználták a kínálkozó lehetőségeket - pedig Ruud van Nistelrooy nem is játszott. Raúl két gólt lőtt, s két gólpasszal tűnt ki, Rafael van der Vaart pedig meglőtte első madridi mesterhármasát. A Marca főcíme egyébként kettejüket ünnepelte: a Van der Vaart névből Van der Crackot (menőt) faragva, illetve összekapcsolva Raúl mezszámát és a szerzett gólok számát: Supersiete, azaz Szuperhetes!

Az Atlético megnyerte a két dél-madridi csapat rangadóját, 2-1-re győzött a Getafe pályáján. A francia Sinama-Pongolle kiválóan helyettesíti a sérült Diego Forlánt, ismét gólt szerzett, a második Atlético-találat öngólból esett. Javier Aguirre ezúttal öt helyen is megváltoztatta a legutóbbi kezdőcsapatát, visszakerült például a kapuba Leo Franco. Simao és Maniche, a két portugál megsérült a mérkőzésen, játékuk kétségessé vált a Sevilla elleni, hétvégi mérkőzésen.

A Villarreal 2-0-ra verte Racingot, Capdevila ismét gólt szerzett. A válogatott balhátvéden kívül Llorente lőtt gólt. Az Osasuna hazai pályán 0-0-ra végzett a Deportivóval, Vadócz Krisztián ezúttal nem játszott.

Primera División, 4. forduló

Szerdai eredmények
Barcelona-Betis 3-2
Villarreal-Racing 2-0
Osasuna-Deportivo 0-0
Getafe-Atlético Madrid 1-2
Sevilla-Espanyol 2-0
Real Madrid-Sporting 7-1