Ismét botrányok az angol szuperrangadón

Infostart
2008. szeptember 22. 15:00
Ismét nem múlt el botrány nélkül az angol bajnokság szuperrangadója, a Chelsea és a Manchester United találkozója: a londoni együttes drukkerei megrongálták a vendégek buszát.

A Chelsea-szurkolók palackokkal dobálták meg a Stamford Bridge-ről a játékosokkal távozó járművet az 1-1-re végződött rangadót követően, bezúzva a busz szélvédőüvegét.

A Chelsea közleményben határolódott el a vandál akciótól, leszögezve, hogy vizsgálatot indít a tettesek kilétének megállapítása és felelősségre vonásuk érdekében.

"Elszigetelt incidensnek tűnik az eset, de utánajárunk a dolognak a helyi hatóságok bevonásával" - ígérte a dokumentumban a londoni elitalakulat vezetése, egyúttal leszögezte: "Nem tűrjük el az erőszakot semmilyen formában."

A pályán is parázs volt a hangulat, Mike Riley játékvezető összesen 8 sárga lapot osztott ki, igaz, ebből hetet a vendégeknek. A figyelmeztetések miatt a United bírságot kaphat, emellett az angol szövetség (FA) megbüntetheti Rio Ferdinandot, aki magából kikelve ordibált a bíróval.

A két együttes legutóbbi bajnokiján áprilisban a mérkőzés után a manchesteri játékosok és a Chelsea pályamunkásai között tört ki csetepaté.