Visszakérik a pénzt a kudarcot vallott fociválogatottól

Infostart
2008. szeptember 12. 11:48
Kártérítést követel egy svájci cég, miután az általa jelentős összeggel támogatott kínai labdarúgó-válogatott a vártnál gyengébben szerepelt a pekingi olimpián.

A kínai csapat három meccsen csak egy gólt szerzett, és nem jutott tovább a csoportkörből az ötkarikás játékokon, ezért az Infront Sports and Media nevű vállalat 10 millió jüant, azaz 835 ezer fontot követel vissza az összegből.

"A kérésünk ésszerű, ugyanis az erre az évre vonatkozó terveink meghiúsultak a csapat korai kiesésével. Ilyen rossz eredményre nem számítottunk" - mondta a cég egyik vezetője.

A svájci cég 2006-ban kötött szerződést a kínai labdarúgó-szövetséggel, így a korosztályos csapatokkal együtt hét válogatott marketingjogát birtokolta. Mivel azonban a felnőtt válogatott és az olimpiai csapat is a várakozásokon alul teljesített, a második félévben alig akad meccse a kínai együttesnek, ez pedig keresztülhúzza a svájci vállalat számításait.

A kínai válogatott a vb-selejtezők során is idő előtt búcsúzott, vagyis már nincs versenyben a dél-afrikai tornára való kijutásért.