Jelentős változások várhatóak a magyar sikersportban

Infostart
2008. szeptember 7. 12:48
Jelentős szerkezeti változások lesznek a következő időszakban a Magyar Kajak-Kenu Szövetségben - hangsúlyozta a szervezet elnöke, Baráth Etele az InfoRádió Aréna című műsorában. Áprilisban, szerződése lejártával távozik posztjáról Angyal Zoltán, aki versenyen a pekingi olimpián irányította utoljára a válogatottat, és a lehetőségek között szerepel az is, hogy a jövőben már nem is lesz szövetségi kapitányi tisztség.

Komoly változások várhatóak a Magyar Kajak-Kenu Szövetségben - mondta Baráth Etele. Az elnök az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: már egy éve megindult egy folyamat a változásokat sürgetve, ám az azért lett visszafojtva, mert nem akarták az olimpiai felkészülést megzavarni.

Most azonban ki kell mondani, hogy a szövetség belső struktúrájának és az egyesületi viszonyoknak is meg kell változniuk - hangsúlyozta Baráth Etele. Kifejtette: áprilisban, szerződése lejártával távozik posztjáról Angyal Zoltán, aki versenyen a pekingi olimpián irányította utoljára a válogatottat, és a lehetőségek között szerepel az is, hogy a jövőben már nem is lesz szövetségi kapitányi tisztség, hanem egy más struktúra lép életbe.

A sportvezető hozzátette: a létesítmények fejlesztése és az egyesületek ügyében is meg kell tenni a szükséges lépéseket.

Baráth Etele elmondta, hogy a jövőben is pályázik a szövetség elnöki posztjára, de bele kívánja építeni az alapszabályba, hogy a következő elnököt a szövetségi munka és a sportág termelje ki.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást