Hamiltont megbüntették, Massa nyert

Infostart
2008. szeptember 7. 15:26
A versenyfelügyelők megbüntették Lewis Hamiltont a Forma-1-es Belga Nagydíj után. Az első helyen célba érkező angol versenyző egy szabálytalannak minősített előzési manőveréért 25 másodperces büntetést kapott, így a harmadik helyre sorolták vissza. A spái futamot a döntés után a brazil Felipe Massa nyerte a német Nick Heidfeld előtt. A finn Kimi Raikkönen (Ferrari) az esős spái hajrában nem bírta a csatát Hamiltonnal, és kiesett.

A rajt után a száradó aszfalton Raikkönen megelőzte honfitársát, rémesen kezdő Heikki Kovalainent (McLaren-Mercedes), majd remek érzékkel Massát is maga mögött tudta.

A második körben az élről induló és ott is haladó Hamilton megpördült, és még vissza tudott jönni Raikkönen elé, de a finn könnyedén megelőzte. Massa kissé lemaradt riválisaitól.

A hajráig nem változott az állás, majd az esőben az utolsó három körre szenzációsan kiélezett verseny következett. A felzárkózó Hamilton második kísérletére tisztán megelőzte Raikkönent, de egy rövid időre kicsúszott, és a finn elé került. Mindkettejüket zavarhatták a lekörözöttek - és az egyre szaporodó esőcseppek.

Hamilton ismét Raikkönen elé került, majd a finn kicsúszott, és összetörte Ferrariját.

Hamilton ért elsőként célba, Massa és az átmeneti esőgumit alkalmazó Heidfeld előtt, de az angolt utólag 25 másodperces büntetéssel sújtották, így a harmadik lett.

A világbajnoki pontversenyben Hamilton előnye két pontra csökkent Massával szemben.