A pekingit záró legendás rocker nyitná meg a londoni olimpiát?

Infostart
2008. szeptember 5. 10:29
Habár sokan kritizálták Jimmy Page-et, a Led Zeppelin gitárosát, amiért föllépett a pekingi olimpia záróünnepségén, a zenész nagy megtiszteltetésnek venné, ha a fölkérnék arra is, hogy játsszon a londoni olimpia megnyitóján.

Jimmy Page, a Led Zeppelin gitárosa megtisztelve érezné magát ha fölkérnék arra, hogy játsszon a 2012-es londoni olimpia megnyitóján. A zenész Leona Lewisszel együtt lépett fel egy hónapja az olimpiai átadóünnepségen Pekingben, ahol a Whola Lotta Love című számot adták elő. Ezért merül fel a kérdés, hogy talán játszhatna a négy év múlva esedékes megnyitón is.

"Egyelőre még nem kerestek meg ezzel kapcsolatban, de nagy megtiszteltetés lenne - mondta Jimmy Page az Independent angol napilapnak.

Page pekingi fellépést sokan kritizálták. Mint mondta, nem érti a kifogásoló hangokat, mivel "nagyszerű munkát végeztünk - megtiszteltetés volt ott lenni. Az embereknek nem kéne annyira cinikusnak lenniük. Odamentünk, kaptunk tíz percet - mit vártak tőlünk az emberek?" - adott hangot értetlenségének a legendás gitáros.

A pekingi ötkarikás játékok záróünnepségén az olimpiai himnusz elhangzása közben leereszkedett az olimpiai lobogó, majd megjelent Kuo Csin-lung pekingi és Boris Johnson londoni főpolgármester. Előbbi ünnepélyes keretek között átadta az olimpiai zászlót a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének, Jacques Rogge-nak, aki aztán továbbadta azt a következő, 2012-es nyári játékok házigazdájának, a brit főváros vezetőjének.

London egy nyolcperces, pergős műsorral köszöntötte a publikumot - ebben az egyik helyi jellegzetesség, a piros, emeletes busz is szerepet kapott -, az előadásban fellépett Leona Lewis popénekes, Jimmy Page és David Beckham, a szigetországiak futballsztárja is.