Magyarország - Egyesült Államok - a meccs online tudósítása

Infostart
2008. augusztus 24. 11:00
Remek játékkal győzött a magyar válogatott a pekingi olimpia vízilabdatornájának döntőjében: Kemény Dénes tanítványai 14-10-re verték az Amerikai Egyesült Államok csapatát. Az InfoRádió online közvetítése.

Az amerikaiak első támadását Gergely István pöccinti a kapu felé. Varga Tamást kiállítják, az amerikaiak pedig kihasználják a lehetőséget. 1-1.

Újabb magyar emberhátrány, ezúttal Varga Dánielt állítják ki a bírák, az amerikaiak ezt a helyzetet is kihasználják. Előny náluk.

Ismét magyar emberelőny, rövidesen egy újabb amerikait is kiküldenek: a kettős fórt Varga Dániel használja ki. (2-2).

Hosnyánszky labdát szerez, Molnár lövése a vízről a kapu fölé pattan. A magyar kapu előtt a montenegrói bíró ötméterest ítél, amelyet Azevedo lő a kapuba Gergely bal karja alatt. (3-2)

Megint magyar emberelőny, amelyet Varga Dénes használ ki: gyönyörű góljával újra egál. Az amerikai lövés a kapufán csattan, a felúszó magyarok szabaddobást kapnak, Kis Gábor az amerikai kapuba bombáz (4-3).

Hatalmas az iram, az amerikaiak rögtön büntetnek: Bailey csavar Gergely kapujába (4-4). A magyar felúszás után Kásás lövése magasan a kapu fölött száll el.

Labdát szerez Benedek az amerikaiak támadása közben, egy perccel az első negyed vége előtt. Varga mellé lő, a szabaddobás után a megjáratott labdát Benedek a hosszúba bombázza.

Az amerikai támadás után Biros kap remek labdát, amelyet hatalmas erővel lő az amerikai kapuba (5-4).

Megtörni látszik az amerikai lendület, újabb elpuskázott támadáson vannak túl. A túloldalon a magyar lövés is mellémegy. Az első negyed után 6-4.

Második negyed

Madaras Norbert elhozza a labdát a második negyed kezdetén, Molnár ellen azonban kontrát fúj a játékvezető, az amerikaiak támadhatnak és gólra váltják a lehetőséget (6-5).

Varga Tamást küldik ki a játékvezetők, az amerikaiak pedig nem haboznak, az akciógól után fórból is szereznek egyet (6-6).

Amerikai kiállítás: a gyönyörű passzok után Kásás Tamás - meglepetésre - centerből szerez bődületes gólt (7-6).

Az amerikaiak leveszik a magyar center kezéről a labdát, újra támadhatnak, ám a szép magyar védekezés miatt lövésig nem jutnak, lejár a támadóidő. Madaras kísérlete a túloldalon a kapu fölé száll.

Lejár az amerikai támadóidő, Biros Péter fantasztikus ejtésével újra ellép a magyar válogatott (8-6).

Újabb magyar kiállítás, amelyet ismét kihasználnak az amerikaiak (8-7). Kemény Dénes kapust cserél, a hálót mostantól a kétszeres olimpiai bajnok Szécsi Zoltán védi.

Benedek lövése az amerikai blokkba akad, támadhatnak az amerikaiak. A kaputól távol passzolgatnak, a lövés pedig a kapufáról távozik.

A magyar támadás gól nélkül zárul, Azevedo a támadóidő lejárta előtt finom mozulattal Szécsi mögé ejt (8-8). Az amerikaiak remekül védekeznek, a magyar támadás újra az ellenfél blokkján hal el.

Benedek Tibor egy pillanatot sem késlekedik, amikor emberelőnybe kerül a csapat, szabaddobásból gólt szerez, amelyet azonban nem ad meg a játékvezető: a magyar játékos lóbált, mielőtt lőtt volna.

Biros a második negyed utolsó másodpercében lő hatalmas gólt, miután Benedektől kap gyönyörű labdát. A félidőben eggyel vezetnek Kemény Dénes tanítványai (9-8).Harmadik negyed

Újra a magyaroké az első támadás, de nincs kapuradobás. A túloldalom Kásást szórják ki a játékvezetők, az amerikaiak szépen megjáratják a labdát, végül a lövés utat talál a magyar hálóba. Ismét egál.

A centerünkről kiállítást fújnak; Madaras lövése irányt változtat az amerikai blokkon. Jöhetnek az amerikaiak, ám ők sem sikeresebbek. A következő magyar támadásból Molnár Tamás szerez okos gólt (10-9.)

Nagyszerű a magyar blokk, messzire száll az amerikai lövés. A Kemény-csapat támadásából kontrát fújnak a játékvezetők, Hosnyánszkyt pedig kiállítják - ezzel kipontozódott. Az amerikai szövetségi kapitány időt kér, az azt követő lövést Szécsi Zoltán hárítja bravúrral.

Bár beleér a kapus a támadásba, így magyar sarokdobásnak kellene következnie, az amerikaiak kapják a labdát, ám csak a kapufát sikerül eltalálniuk. A kontra után megúsznak a magyarok, Varga Dániel pedig hatalmas gólt lő a süllyedő kapus kezei fölé (11-9).

Két perccel a harmadik negyed vége előtt Benedeket küldik ki a vízből, az amerikaiak hamar elszánják magukat a lövésre, ám Szécsi a helyén van és hárít. A magyar támadásra kontrát fújnak a játékvezetők, Molnárt pedig kiállítják, az amerikai lövésbe újra beleér Szécsi. Ezúttal a Kemény-csapat kapja meg a labdát, Kásás lövése a kapu mellé száll.

Negyedik negyed

A ráúszásnál Azevedo víz alá viszi a játékszert, így játékvezetői labdával kezdődik a negyedik negyed. Kásás hatalmas pofont kap az egyik amerikaitól a víz felett, ám nem jár érte büntetés. A magyarok támadhatnak, emberfórban, Kásás lövése azonban lepattan a felső lécről. A következő lövés Varga Dánielé, hatalmas gólt szerez (12-9)!

Az amerikai lövés a kapufáról magyar játékoshoz pattan. A felúszás után Varga Dénes próbálkozik, sikertelenül, a megúszó amerikaiaktól pedig elveszik a labdát. Benedeket csaknem belefojtják a vízbe, nem tud lőni.

Még öt perc van hátra a döntőből, amikor a magyarok támadhatnak, néhány másodperc után emberfórban. Kemény Dénes időt kér, amely után Varga Dénes fantasztikus gólt lő a rövidsarokba (13-9).

Madarast állítják ki a játékvezetők, a vízre pattintott amerikai lövést könnyedén hárítja Szécsi Zoltán. A következő támadás a kapufáról pattan vissza. Emberhátrányba kerülünk, ám az amerikaiak nem tudnak élni a lehetőséggel: Kis Gábor blokkol remekül.

Madaras hatalmas gólt lő! Két perccel a mérkőzés vége előtt öt góllal vezet a Kemény-csapat (14-9)!

Másfél perc van még hátra, az amerikaiak szépítenek (14-10). A magyar emberelőny kezdetén időt kér Kemény Dénes. Hosszú passzolgatás után Varga Dénes az amerikai kapusba lő. Olimpiai bajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott!