Sikerült a címvédés: aranyérmes a Kovács, Janics páros!

Infostart
2008. augusztus 23. 11:22
Remek versenyzéssel aranyérmes lett a Kovács Katalin, Janics Natasa alkotta női kajak páros 500 méteren a pekingi olimpián, ezzel megvédte címét.

Kovács Katalinnak egy órával az egyéni futamban elért, a várakozásokhoz képest csalódást keltő negyedik helye után kellett vízre szállni párosban. Vagyis gyorsan lehetett javítani, de volt esély arra is, hogy érezteti hatását a korábbi eredmény.

A címvédő magyar páros remekül rajtolt, sikerült ellépni a nagy rivális német hajótól, amelyben Fanny Fischer és Nicole Reinhardt ült. Jól tartotta magát a lengyel és a francia egység is, de féltávnál több mint egy méter volt Janicsék előnye.

Megpróbált hajrát indítani a német páros, de Kovácsék remekül verték vissza a támadást, és nagyobb tempóra kapcsolva növelték előnyüket.

A magyarok sikerét a lengyelek sem tudták veszélyeztetni, és végül hét tizeddel előzték meg a riválist Janicsék, ezzel megvédték olimpiai bajnoki címüket. A harmadik helyen a francia egység végzett, a németek lemaradtak a dobogóról.

Kovács és Janics egy közös vízbe csobbanással ünnepelte meg a sikert. A magyar párosnak Schmitt Pál, a MOB elnöke adta át az aranyérmeket.