Földi: Nagy gólarányú magyar győzelem is elképzelhető

Infostart
2008. augusztus 23. 16:07
Ha a magyar férfi vízilabda-válogatott legalább tudása 90 százalékát nyújtja a vasárnapi döntőben, akkor sorozatban harmadszor is megnyerheti az olimpiát - mondta az InfoRádiónak a bajnok Vasas vezetőedzője. Földi László beszélt arról is, hogy ha Montenegrót le tudta győzni a magyar együttes, akkor az Egyesült Államokat is le kell gyűrnie a fináléban.

Sok szakembert meglepett az amerikai vízilabda-válogatott döntőbe jutása, leginkább pedig az, hogy ennyire meggyőző fölénnyel, 10-5-re verték a szerbeket - mondta a bajnok Vasas vezetőedzője.

Földi László az InfoRádiónak kiemelte: nehéz megmondani, hogy milyen lesz a vasárnapi finálé. Csak az számít majd, hogy melyik csapat tud többet bemutatni a tudásából, és ha a magyar együttes tudása 90 százalékát hozza, akkor megvédi címét - jelentette ki.

A magyar válogatottnak csak magára kell figyelnie, minden poszton jobb játékosok alkotják, mint az amerikai csapat, így ha a saját játékukat nyújtják, nyerni fognak - vélekedett a tréner. Földi László hozzátette: az amerikaiaknak az lehet az esélye, ha rá tudják erőltetni akaratukat és játékukat a magyar együttesre, ezzel együtt nehezen tartja elképzelhetőnek, hogy az Egyesült Államok legyőzze a címvédőt.

Van a magyarok tarsolyában még alapvető változtatási lehetőség, emellett a játékosok egyéni kvalitása révén is képesek valamilyen váratlant húzni, meglepni az ellenfelet - mondta a Vasas edzője.

A nagy gólarányú magyar győzelem is benne van a döntőben, mert tudásban ekkora a különbség a két válogatott között, de ezt a meccsen is igazolni kell - hangsúlyozta Földi László.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást