Baráth: A magyar válogatott fantasztikusan teljesített

Infostart
2008. augusztus 23. 19:15
Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a magyar kajak-kenu válogatott a pekingi olimpiát. Baráth Etele, a magyar szövetség elnöke az InfoRádiónak elmondta: elégedett az eredményekkel, és el kell fogadni, hogy gyorsan fejlődik a sportág, egyre több lesz a rivális. Hozzátette: lehetett tudni, hogy irreális Kovács Katalinnak mindhárom számban a csúcsra érni.

Boldog vagyok a kajak-kenuban elért eredmények miatt - értékelte a pekingi teljesítményt Baráth Etele, a magyar szövetség elnöke. Kiemelte: a magyar válogatott fantasztikusan jól teljesített, még ha volt is egy-két csalódás. A válogatott két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta az ötkarikás játékokat, emellett két-két negyedik és ötödik, valamint egy hatodik helyezést sikerült elérni, vagyis a sportág 34 olimpiai pontot szerzett, ezzel messze a legeredményesebb a magyar küldöttségből.

Tudtuk, hogy irreális Kovács Katalinnak mindhárom számban a csúcsra érni, idegileg ezt nehéz véghezvinni, és az egyesben éppen ez a pszichikai fáradtság jött ki, ezért nem sikerült dobogós helyen végeznie - hangsúlyozta a sportvezető. Hozzátette: várható volt, hogy a párosra össze tudja kapni magát.

Kovács Katalin minden erőfeszítése arra irányult, hogy Janics Natasával ismét együtt evezzen, hogy meg tudják védeni a címüket, és noha ez okozta a problémákat a női szakágban, véghez tudták vinni, amit akartak - fogalmazott Baráth Etele.

Egyik számban sem tudott a dobogóra állni a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajakpáros, akik csalódottak emiatt - mondta a szövetség elnöke. Kifejtette: a versenyzők elemzik a kudarc okát, hiszen úgy érezték, jó erőben vannak, és a pénteki hosszabb távon azzal a lendülettel tudnak végig evezni, amivel elindultak, ám 750 méternél jött a szokásos nehéz pillanat, és ezen nem tudták túltenni magukat. Baráth Etele kiemelte: reméli, hogy Kammerer Zoltán Londonban is ott lesz a magyar csapatban.

A sportvezető szerint Vajda Attila okosan, taktikusan versenyzett 1000 méteren, így tudott nyerni. Fantasztikus példája volt a szeretetnek, ahogy győzelme után a kenus megcsókolta a fekete karszalagot - tette hozzá. Baráth Etele kiemelte: a bronzérmes Kozmann Györgyék csodát tettek.

A közvélemény maximalista, de gyorsan fejlődik a sportág, egyre több a rivális, és el kell fogadni, hogy ez a mostani eredményesség is kiválónak számít - hangsúlyozta.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke közölte: a sportágban szervezeti és személyi változások is lesznek ősszel. Ennek első jele, hogy Angyal Zoltán szövetségi kapitány bejelentette: áprilisi szerződése lejárta után ezen a poszton nem folytatja a munkát.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást