Vajda Attila aranyérmes!

Infostart
2008. augusztus 22. 09:50
Vajda Attila - Athén bronzérmese - aranyérmet szerzett a férfi kenu egyesek versenyében. A második a spanyol David Cal, a harmadik pedig a kanadai Tom Hall lett.

A címvédő David Cal meglehetősen rosszul rajtolt, de Vajdának sem sikerült jól indulnia, sokáig a mezőnyben lapátolt.

A magyar kenus másik nagy ellenfele, a Sydney-ben győztes Andreas Dittmer már az elején lemaradt a többiektől, míg az élen, meglepetésre, az üzbég Menkov állt, féltávnál már fél hajóval vezetve.

Ötszázhoz Vajda - hármas holtversenyben - a harmadik pozícióban érkezett, hatszáznál azonban óriási hajrát indított, csak Cal volt képes tartani vele a lépést.

A táv utolsó negyedében Vajda robbantott, ellapátolt Menkov mellett, majd leszakította magáról a spanyolt és magabiztos győzelmet aratott!

"Bajnok vagyok!" - kiáltott fel Vajda Attila, miután a kenuegyes megnyerése után kiszállt a hajóból.

"Úgy jöttem ki, hogy nyerni akarok, s köszönöm egy embernek, aki nem lehetett itt, de fentről figyelt engem, s az egész csapatot. Köszönöm Koló! Nagyon sok erőt adott a küzdeni akaráshoz, nagyon nehéz volt az egész verseny, ő végig velem volt, s az utolsó ötvenen már nem kellett, hogy velem legyen" - nyilatkozta a pekingi olimpia első magyar aranyérmese.