Angyal Zoltán: "Kozmann Gyuri egy hős"

Infostart
2008. augusztus 22. 14:57
Pekingben olimpiai bajnok lett kenu egyesben 1000 méteren Vajda Attila. A magyar női kajak négyes 500 méteren ezüstérmet szerzett, míg a Kozmann György-Kiss Tamás kenus duó 1000 méteren bronzérmes lett. A Kammerer Zoltán-Kucsera Gábor kajak kettes 700 méterig vezetett, de a hajrára elfáradt, és csak az ötödik helyen zárt. Az eredményeket az InfoRádióban Angyal Zoltán, a magyar válogatott szövetségi kapitány értékelte.

A magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya összességében elégedett, de hiányérzete van, amiért Kammerer Zoltánék nem lettek dobogósok. Ha sikerül nekik, azt mondta volna, hogy az első nap nagyon jól sikerült. Az olimpia, sajnos, ilyen, itt esélyesek buknak el - tette hozzá Angyal Zoltán.

A kenu egyesek 1000 méteres versenyében aranyérmet szerző Vajda Attila teljesítményével kapcsolatban Angyal Zoltán elmondta: a magyar kenus kiváló finiselő, ráadásul nagyon hideg fejjel tud versenyezni, most is képes volt kivárni azt a pillanatot, ahonnan robbantva győzni tudott.

A kapitány szerint az erősebb számában, 1000 méteren ötödik helyen végzett Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor képes lesz "felszívni magát" a szombati 500-as futamra. "A következő pár óra, az este és a szombat délelőtt arra van, hogy lelket rázzunk az emberekbe" - mondta Angyal Zoltán, aki szerint Kammerernek könnyebb lesz feldolgozni a kudarcot.

A női négyesek 1000 méteres futamáról szólva a kapitány elmondta: a magyarok nagyon szerették volna elkapni a németeket, ám nem voltak a szám esélyesei, hiszen olimpián ebben a számban utoljára 1992-ben tudtak nyerni.

"Amikor az első kétszázon kaptunk már egy fél hajót, akkor már gondban voltunk. A németek fantasztikusan gyorsan indultak, és, ha egy négyes kétszáznál ennyivel vezet, azt nagyon nehéz behozni" - magyarázta Angyal Zoltán.

A kapitány elárulta: maga sem számított arra, hogy Kozmann György és Kiss Tamás érmet szerez a kenu kettesek 500 méteres versenyében, számára már az is felért egy csodával, hogy a páros bejutott a döntőbe.

Kozmann egy hős

"Nem akarok nagy szavakat használni, mert nem szokásom, de Kozmann Gyuri tényleg egy hős volt. Amit ő átélt... és ide került... és Kiss Tamással nagyon rövid ideig tudott együtt edzeni, aztán ahogy a középfutamban ment, és utána ez a dobogó... valami csoda számomra. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy ez az olimpia ezek után így zárult" - keresgélte a szavakat Angyal Zoltán.

A szakvezető szerint a szombati döntőkben meg lehet ismételni a pénteki jó eredményeket. "Ha ez sikerül, elégedettek lehetünk a csapat teljesítményével" - mondta Angyal Zoltán, de figyelmeztetett: az olimpián eddig is nagyon komoly esélyesek véreztek el.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást