Petrovics: "Nem volt egyenlő a mérce"

Infostart
2008. augusztus 21. 14:28
A negyedik helyet szerezte meg a pekingi olimpia noi vízilabdatornáján a magyar válogatott. Godova Gábor tanítványai a harmadik helyért rendezett mérkozésen a rendes játékidoben és a hosszabbításban is döntetlenre végeztek Ausztrália ellen, de a büntetopárbajt elvesztették. A mérkozésrol Szabó Gergo kérdezte Petrovics Mátyást, az Újpest férfi vízilabdacsapatának vezetoedzojét.

Az utolsó játékrészben "felbillent a pálya" - mondta az InfoRádiónak az Újpest férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője, miután a női válogatott büntetőkkel kikapott Ausztráliától a pekingi olimpián.

"Nem szeretek erre hivatkozni, de sajnos meg kell tennem. Egymás után kapták az ausztrálok az emberelőnyöket addig, amíg ki nem egyenlítettek, ráadásul az utolsó kettős emberelőnyüknél még azt a szívességet is megtették nekünk a bírók, hogy az utolsó két gólunkat szerző Valkay Ágit kipontozták, nem hiszem, hogy véletlenül" - magyarázta Petrovics Mátyás.

A tréner szerint a bírók részrehajlóan értékelték az egyes megmozdulásokat. "Végül persze mi is megkaptuk a fórt, de az érdekes bírói gyakorlat, hogy akkor adják vissza, amikor már padlón van a csapat lelkileg" - mondta Petrovics Mátyás.

Le a kalappal a lányok előtt, hogy ilyen lelkiállapotban egy elvesztett mérkőzést visszahoztak; az ausztrálok tényleg csak a szerencsének köszönhetően győztek a végén - fűzte hozzá az Újpest férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője.

Az előző meccsen is előfordult a magyarokkal, hogy kiszorították őket, elbizonytalanodtak és nem mertek lövésekre vállalkozni - erre a szakmai stábnak kell majd ellenszert találnia - közölte Petrovics Mátyás.

A szakértő szerint a női csapatsportokra - így a vízilabdára is - általában jellemző, hogy egy mérkőzésen belül is hullámzik a teljesítmény, olykor többgólos vezetés sem elég a győzelemhez, könnyen elolvad az előny.

Mostanában nagyon gyors és lüktető lett a játék, sokszor csak az erő és nem a technika dominál, így lehetnek olyan periódusok, amikor az egyik csapatnak minden sikerül, a másik pedig csak keresi önmagát. A pszichés tényezők is meghatározóak abban, hogy egy adott helyzetben egy csapat meg tudja-e tartani az előnyét, vagy képtelen visszaverni a támadásokat - fűzte hozzá Petrovics Mátyás.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást