Hajdu János: Komoly lehetőséget szalasztottunk el

Infostart
2008. augusztus 21. 19:52
A négybe kerülés miatt továbbra is nagyon büszke a csapatára Hajdu János szövetségi kapitány, de a szakvezető szerint lett volna esély ezen a napon az oroszok ellen. Görbicz Anitáék az elődöntőben 22-20-ra veszítettek, így szombaton reggel Dél-Korea ellen a bronzéremért játszhatnak.

Olyan sokat hibáztak, hogy a ziccerek kihasználásával, nagyobb összpontosítással ma ezt az orosz a csapatot meg lehetett volna verni, hiába világbajnok. Komoly lehetőséget szalasztottunk el - fogalmazott az InfoRádiónak adott interjúban a szakvezető.

Hajdu János a visszafogottabban teljesítő Görbicz Anitáról elmondta, hogy több egészségi probléma nehezítette a játékát.

Van a combján egy hatalmas izomhúzódás, és fájdalomcsillapítóval játszik, mert nem tudja a vállát vízszintes felé emelni. Hihetetlen fájdalommal kézilabdázott, de még így is sokat értek a gólpasszai. A vérében van, hogy mindenáron lendíteni akar a csapaton, ebből is adódhatott, hogy ezúttal több hibát követett el a lövéseknél - tette hozzá a szakember.

Kitért arra is, hogy a meccs közben megsérült Vérten Orsolya hiányát nehezen viselte el a csapat, ráadásul a győri játékos az egyetlen klasszikus balszélső a keretben. Az átlövő Tóth Tímea már egy hete vírusos betegséggel küszködik, így őt csak rövidebb időszakokra lehet terheli.

Öt-hat gólos hátrányban sem tűnt esélytelennek a fordítás. Ha 18-15 után még jobban felzárkózunk, az oroszoknál megremegett volna a cselló, mert abban az időszakban támadásban nem tudtak velünk mit kezdeni - fejtegette a szakvezető.

Hajdu János az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy péntektől már csak a Dél-Korea elleni bronzmeccsel foglalkoznak.

Ahogy látom az arcokat, azért túlélik a lányok ezt a csapást. Éjszaka sokan hánykolódnak majd az ágyban amiatt, hogy ekkora lehetőséget hagytak kihasználatlanul, de reggeltől már mindenki arra koncentrál, hogy sikerüljön visszavágni a koreaiaknak - zárta szavait a mérkőzés után a szövetségi kapitány.