Drámai csatában lett negyedik a női pólóválogatott

Infostart
2008. augusztus 21. 12:38
A magyar női vízilabda-válogatott a negyedik helyen végzett a pekingi olimpián, mivel 9-9-es döntetlent követően büntetőkkel alulmaradt Ausztráliával szemben. Godova Gábor szövetségi kapitány együttese három góllal is vezetett, de az ausztrálok felzárkóztak, majd fordítottak, és a végén már a magyaroknak kellett az egyenlítésért küzdeni. Az ötméteresek során Horváth Patrícia kétszer is védett, ám három magyar lövő is rontott, így az ausztrálok diadalmaskodtak.

A bronzmeccs éppen fordítva kezdődött, mint a hollandok elleni elődöntő, ugyanis az ausztrálok gyorsan elhúztak 2-0-ra, ekkor a magyarok két kapufát dobtak. Kisteleki emberelőnyből talált be, majd Zantleitner centerből egyenlített. A negyed végén Horváth Patrícia bravúrosan védett, így 2-2-vel zárult az első nyolc perc.

A második negyedben sorozatban három emberhátrányt is remekül kivédekezett a Godova-csapat, a támadójáték pedig sokat javult, így sikerült fordítani - sorozatban öt gólt szerezve. Előbb Kisteleki ejtése hullott a hálóba, majd Valkai talált be. A magyarok lendülete megmaradt, és a negyed végén Drávucz is feliratkozott a gólszerzők közé, de Knox ötméteresből szerzett találatával még szépítettek az ausztrálok.

A szünet után Drávucz távoli bombájával 6-3-ra vezettek a magyarok, ám ezt követően feljöttek az ausztrálok, és ebben a negyedben egyenlítettek is. Az ellenfél is stabilabbá tette védekezését, nem engedték közel a jól lövő magyar játékosokat, és a szerencse sem volt Stieberékkel, hiszen két kapufát dobtak egymás után.

A negyedik 8 perc egy kiváló Horváth-védéssel kezdődött, a másik oldalon pedig Valkai lövése a kapufáról vágódott a hálóba, így 7-6-nál ismét vezettek a magyarok. Mindkét együttes kiválóan védekezett, így percekig nem esett gól, ám az utolsó percet szinte végigtámadhatták az ausztrálok, és nyolc másodperccel a vége előtt egy előnyt értékesítve egyenlítettek, hiába védekeztek hősiesen Drávuczék. 7-7 utánn jöhetett a hosszabbítás!

A ráadás ausztrál kapufával kezdődött, majd egy könnyű szívvel megítélt kiállítás után Knox volt eredményes, így ismét vezettek az ausztrálok. A magyar válogatott támadása továbbra is akadozott, de a támadóidő lejárta előtt Valkai ejtése jó volt, így sikerült egyenlíteni.

A bírók kettős emberelőnyt ítéltek az ausztrálok javára, amit végül ismét Knox váltott gólra, így újra hátrányban voltak a magyarok. Az ellentámadásnál Primász lövését blokkolták, majd Horváth hihetetlen bravúrja tartotta életben a reményeket.

Fél perce volt a magyaroknak, emberelőnyben támadhattak, és végül a kiválóan megjáratott labdát Kisteleki vágta a hálóba szélről, ezzel kiegyenlítve a drámai összecsapást.

A bronzéremről ötméteresekkel kellett dönteni. Az első büntetőt Horváth kivédte, majd Györe a kapufát találta el. A magyar hálóőr ismét hárított, Kisteleki pedig betalált, így vezetett a Godova-csapat. Az ausztrál lövők azonban ezt követően nem hibáztak, míg a magyaroktól Stieber és Drávucz is rontott, és csak Pelle vette be a kaput, így a büntetőpárbajt 3-2-re az ausztrálok nyerték, egyúttal megszerezték a bronzérmet Pekingben.