A bronzéremért küzdhet a magyar női kézilabda-válogatott

Infostart
2008. augusztus 21. 15:46
A bronzéremért küzdhet a magyar női kézilabda-válogatott a pekingi olimpián, mivel az elődöntőben 22-20-ra kikapott a világbajnok oroszoktól. Hajdu János szakvezető együttese Dél-Koreával küzdhet meg a 3. helyért.
A második félidő

Pigniczki Krisztina szerezte a második félidő első gólját (10-14), majd jól vékedezett a magyar csapat. Az orosz védelem brutálisan megkínozta Szamoránskyt, két perces büntetés következett Poljanovának.

A védelem remekelt, elöl azonban nem álltak össze a dolgok, az imént meggyötört ferencvárosi beállós gólját kétszer indulás miatt nem adták meg. Turey 6 perc után dobta az első orosz gólt a második félidőben (10-15).

Görbicz újabb büntetőt rontott. Csak ezen a meccsen többet hibázott, mint a franciaországi vébén összesen! Így nagyon nehéz felzárkózni.

Az orosz csapat hiába szenvedett, biztonságban volt az előnye, amikor a 38. percben Jevgenyij Trefilov szövetségi kapitány időt kért. Rögtön góllal is zárta a támadást a világbajnok (10-16).

Ezúttal Szamoránsky harcolt ki hetest, Tóth belőtte, majd Kovacsicz ismét remek góllal hívta fel magára a figyelmet (12-16).

Poltorackaja használta ki a védelem megingását, majd Szamoránsky dobott gólt (13-17). Ismét magyar emberelőnyt ítéltek a bírók, de Bliznovát ez sem zavarta (13-18).

Görbicz a románok elleni meccsnél is gyengébben lőtt kapura ebben a szakaszban. Az egyre hatékonyabb Szamoránsky viszont újabb gólt szerzett (14-18), igaz, a következő helyzetét elrontotta. Tóthot kiküldték két percre.

Hiába védett Pálinger, egymás után jöttek az orosz hetesek, ezt már Hajdu János bírta idegekkel, pedig nem értékesítették a büntetőket a világbajnoki címvédő játékosai.

Marennyikovát küldték ki két percre, nem volt gól hosszú percig, Tóth büntetőből csökkentette a hátrányt a 40. percben (15-18).

Posztnova emberelőnyben kérlehetetlenül lőtt a kapuba, ahogy nem sokkal később Turey is (15-20).

Posztnovát ezután kiküldték két percre, a magyar válogatott nem panaszkodhat a bírókra. Tóth hetest harcolt ki, majd értékesítette azt (16-20).

Pigniczki szélről csökkenti a különbséget, végre jól jött ki a magyar csapat az emberelőnyös két percből (17-20).

A hajrára Szűcs Gabriella kapott két perces kiállítást. Kivártatva hetes jött, Poltorackaja nem hibázott (17-21).

Pigniczki is büntetést kapott, Pálinger viszont kettős hátrányban ziccert fogott. Ferling szimpla hátrányban szépített (18-21).

Az utolsó két percben a magyar együttes kapkodott, de egy hetesből Tóth gólt dobott (19-21). Gyors gólváltás jött, magyar oldalon Kovacsicz volt eredményes (20-22). Újabb gól már nem esett, a magyarok a harmadik helyért játszhatnak.Az első féldőben Bliznova remekelt a magyar vezetés után

Az elődöntő második percében hetest rontottak az oroszok, a labda a felső lécen csattant, később ismét kapufát dobott a világbajnoki címvédő.

Görbicz Anita hetesből vezetést szerzett a magyar csapatnak (1-0), az irányító magabiztosan lőtt a kapuba a 3. percben.

Tomori Zsuzsa sárga lapja után sem tudtak érvényes gólt szerezni az oroszok, de Szamoránsky Piroska is belépett, így az ő gólját sem adták meg.

Poltorackaja révén az ötödik percben egyenlített a rivális, de Görbicz gyorsan visszaállította az egygólos különbséget (2-1).

Tomorit már az 5. perc végén kiküldték két percre. Pálinger hetest fogott, de az ismétlést Bliznova már nem rontotta el, majd Uszkova fordított (2-3).

A vírusos betegséggel küszködő Tóth Tímea hetest harcolt ki, de Görbicz ezúttal rontott, ráadásul Bliznova ismét eredményes volt (2-4).

Idegesen játszott a magyar csapat, Szamoránsky ziccerben hibázott, Bliznova viszont megint nem (2-5). Hajdu János szövetségi kapitány időt kért.

Nem lőtte be a heteseket a magyar csapat


A rövid taktikai megbeszélés után Ferling Bernadett szépített, de Bliznova lövéseivel szemben nem volt ellenszer (3-6), igaz, nem sokkal később két percre kiállították a klasszist.

Görbicz Anita a megítélt hetest elhibázta. Az újabb büntető előtt újabb orosz kiállítás következett, Tóth Tímea viszont rálépett a vonalra a hetesnél, így nem adták meg a gólt. Elképszető könnyelműség sorozatban heteseket rontani az oroszok ellen! Más kérdés, hogy a többi ziccer sem ment be emberelőnyben. Tomorit ápolni kell.

A magyar csapat jól védekezett, de pocsékul támadott, ráadásul Pálinger Katalinról újabb labda pattant orosz játékos elé, így négy góllal elhúzott az ellenfél.

Tóth Tímea a 16. percben törte meg a magyar gólcsendet (4-7). A következő orosz támadás után a jobbszélső Vérten Orsolyát sérülés miatt le kellett vinni (külső bokaszalag-szakadása lehet), majd ismét kapitulált a magyar védelem, ezúttal Marennyikova szerzett gólt (4-8).

Ferling Bernadett góljával 5-8-ra módosult az állás, majd Kovacsicz Mónika csökkentette kétgólosra a különbséget a 20. percben (6-8).

Orosz fölény

Bliznova ezután gyorsan meglőtte a maga ötödik és hatodik gólját is (6-10). Görbiczéknek ezután sem jöttek össze a támadások, ráadásul Ferlinget kiküldték két percre, Poltorackaja pedig belőtte a büntetőt (6-11).

Ezután Posztnova találata és egy újabb sikeres orosz büntetőt is következett, kétgólosról hamar hét találatosra hízott a világbajnok előnye (6-13).

Görbicz egy hetesgóllal 7-13-ra változtatta az állást, Turey ezután szintén büntetőből visszaállította a különbséget, de Szamoránsky végre eredményes volt (8-14).

A szünet előtti utolsó két percre emberelőnybe került a magyar együttes, Kovacsicz szélről lőtt gólt szinte azonnal (9-14), majd jött az orosz időkérés, a rivális pedig kihúzta a szünetig.