Szédületes győzelmet arattak Görbiczék

Infostart
2008. augusztus 19. 09:37
Bejutott az elődöntőbe a magyar női kézilabda-válogatott, mivel a legjobb nyolc között remek játékkal 34-30-ra győzött az esélyesebbnek tartott Románia ellen.

Jól kezdett a magyar együttes, Vérten Orsolya és Görbicz Anita is gólt szerzett (2-0). A védekezés meglepően jól működött, Pálinger Katalin is magabiztos volt, és a szünetig szinte mindig vezetett Hajdu János csapata. 3-3-ig, majd és 9-9-ig tudtak felzárkózni a románok.

Ferling ezúttal több szerepet kapott, és élt is a bizalommal, szebbnél szebb gólokat dobott, hasonlóan Kovacsicz Mónikához.

A magyar csapat a második félidő elején sem esett vissza, bár a románoknál továbbra is Maier parádézott, Görbiczék egyre jobban elhúztak. 24-18 után három román gól következett, Hajdu János pedig jó érzékkel kért időt, ezután hat magyar gól következett.

30-21-es vezetés után Gheorghe Tadici mester tanítványainak már nem volt visszaút, három gólra felzárkóztak, de egy pillanatra sem tűnt úgy, hogy esélyük lehet a győzelemre. Két rendkívül gyenge meccs után bravúros játékkal, kiváló egyéni teljesítményekkel nyert a franciaországi vébén csak 8. magyar csapat, amely az Oroszország-Franciaország meccs győztesével küzd meg a döntőbe jutásért.

Hajdu: Teljesen feltérképeztük őket

Hajdu János szövetségi kapitány szerint a siker titka az volt, hogy alaposan felkészült a csapat a románokból. "Teljesen feltérképeztük őket, nagyon sok statisztikát átnéztünk, ismertük a lőlapjukat, hogy a kapusok mit csinálnak. Háromszor tartottunk megbeszélést, videózást, tacepaókat tettünk ki a falra, hogy kinek mit kell csinálni. Tudtuk, hogy nyerhetünk. A románok féltek tőlünk, ezt lehetett érezni. A Koreától elszenvedett tízgólos vereség után mintha rugó lökné a csapatot, úgy pattant ki a gödörből."

Arra a kérdésre, hogy mi lesz az elődöntőben, Hajdu mosolyogva így válaszolt: "Ha kikapunk lemondok, ha győzünk, maradok."

"Régen játszottunk ilyen jól. Álmában sem gondolta volna senki, hogy ilyen nagyszerű teljesítményre képesek leszünk. Azt hittem, hogy fej fej mellett haladunk majd a románokkal, s így nyerünk. A Dél-Koreától elszenvedett vereség után kibeszéltünk magunkból mindent, próbáltunk segíteni egymásnak. Ma mindegy volt, ki állt be vagy jött le, mindenki csodálatosan játszott" - mondta Ferling Bernadett az MTI-nek.

"Taktikusan, okosan játszva győztünk egy nagyon jó együttes ellen. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Miután Koreától kikaptunk, Hajdu János azt mondta nekünk, hogy a románok elleni lesz a legfontosabb meccsünk az olimpián, az életünkért játszunk. Sokat segített a magyar közönség, az ő szurkolásuk a románokat egy kicsit visszavetette. Ha így játszunk az elődöntőben, akkor ott is lesz esélyünk győzni, mert most mindenki elhitte magáról, hogy mit tud" - emelte ki Pálinger Katalin.