Kovács Katalin egyesben és párosban is oktatta a mezőnyt

Infostart
2008. augusztus 19. 12:16
A hat versenyszámból háromban egyből a szombati döntőbe kerültek a magyarok a pekingi olimpia kajak-kenu versenyeinek 500 méteres számaiban. Kovács Katalin egyesben és Janics Natasával párosban is óriási fölénnyel győzött.

A szerdai nap első előfutamában, az 500 méteres kajak egyesben Vereckei Ákos állt rajthoz, és megnyerte a viadalt, így bejutott a csütörtöki középfutamba.

"Fontos volt, hogy megnyerjem a futamot. A legjobb időt akartam evezni, ez éppen csak nem sikerült, a kanadai Adam van Koeverden kicsit jobbat ment nálam, de azt hiszem, neki még inkább hátszele volt, nekünk pedig forgott a szél. Tehát messzemenő következtetéseket nem lehet leszűrni. Nagyjából azt éreztem edzéseken is, amit itt most, hogy jó formában vagyok, s nekem ez egy igen kiváló idő" - mondta a verseny után.

Szintén a csütörtöki középfutamba jutott kenu egyesben Vajda Attila, miután előfutamában a negyedik lett. A futamot a spanyol Cal nyerte, aki a hosszabbik távon is a magyar kenus nagy ellenfele.

"A rajtomat nagyon elrontottam, ezen valamit változtatni kell. Úgy érzem, van keresnivalóm, de jobban kell elindulnom. Ha táv közben a mainál előrébb vagyok, akkor lelkileg megtörhetem egyik-másik ellenfelemet. Most is úgy vágtam neki a versenynek, hogy megpróbálom megnyerni, de ez az eleje miatt nem sikerült, ennek ellenére azért igyekeztem letesztelni magam" - értékelt Vajda Attila.

Hatalmas fölénnyel végzett az élen a 23-szoros világbajnok Kovács Katalin női kajak egyesben, így egyből a szombati fináléba került. Ideje a harmadik legjobb volt a mezőnyben, ám a döntőre várhatóan még maradt benne.

Kovács Katalin bő egy órával később Janics Natasával párosban is magabiztosan nyert, így a fináléba jutott.

A Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály kenus duó a középfutamban folytathatja szereplését, miután előfutamában a hatodik helyen ért célba, míg a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajak páros harmadikként zárta előfutamát, ezzel egyenes ágon a szombati fináléba került.