A csirkefalatkák repítik a világ leggyorsabb emberét

Infostart
2008. augusztus 18. 12:37
A gyorséttermi ételtől és a lekvártól száguld a világ leggyorsabb embere, a pekingi olimpián a 100 méteres síkfutás döntőjét új világcsúccsal megnyerő jamaicai Usain Bolt.

A 22 éves sprinter szombaton fantasztikus világcsúccsal, 9.69 másodperccel nyerte a 100 méteres síkfutás döntőjét Pekingben. Usain Bolt a 200 méteres távon is esélyes, és a szám világcsúcstartója, Michael Johnson már felkészült rá, hogy elveszti rekordját, látva a jamaicai formáját.

Apja, Wellesley Bolt szerint a sprinter a híres trelawnyi lekvártól száguld ennyire, amelyet a 22 éves sportoló nagyon szeret.

Míg a Pekingben nyolc aranyat szerző Michael Phelps étrendjében a tésztától a cukrozott szendvicsig sok minden megtalálható, a jamaicai atléta a gyorséttermi ételekre esküszik. Gyorsétterem, gyors ember - milyen egyszerű.

"Sohasem szoktam reggelizni. Tizenegy körül keltem, tévét néztem, majd ebédre csirkefalatkákat ettem. Visszamentem a szobámba, aludtam két órát, ismét ettem pár csirkefalatkát, és kijöttem a pályára" - idézte fel a döntő előtti napját Usain Bolt.

Ezek után jött a vacsora: győzelem világcsúccsal, amivel hazája első olimpiai bajnoki címét szerezte meg.